necmettin erbakan in aktif siyasete donmesi

independence
hakkindaki siyaset yasagi kaldirildiktan sonra, bugun yapmi$ oldugu basin toplantisinda kendisine bu soru soruldu.

+ sayin erbakan, aktif siyasete donecek misiniz?

cevap tam olarak beklenilen gibiydi aslinda.

- bizim icin siyasetin aktifi pasifi olmaz. biz insanliga hizmet icin, daha saadetli bir turkiye icin yapiyoruz bu isi. inancimiz geregi bir nevi ibadet olarak.

ozetle sayin erbakan diyor ki;

- tabiki de donecegim.

her insanin siyaset yapma hakki var, siyasi yasagi kaldirildigi taktirde eski hukumluler de siyaset yapabiliyorlar, en canli ornegi ba$bakanimiz. ama benim takildigim nokta sayin erbakan’in ayakta durmaya mecali bile yokken hala daha siyaset diyebilmesi.

o ya$taki insanlarin ulke yonetimine hallenmesini aklim almiyor benim. beyin hucrelerinin yarisindan cogu o ya$a kadar coktan olmu$ oluyor, birakin duzgun du$unebilme yetisini, duzgun konu$abilme yetisi dahi kalmiyor ki bunun acik emarelerini sayin erbakan’da siklikla goruyoruz. nedir bu koltuk sevdasi akil alacak gibi degil. o ya$taki bir insanin koltuk sevdasi yuzunden ulkenin ba$ina bir suru dert acma ihtimali ise cabasi.

kendisine onerim hazir tum cezalari da affedilmi$ken, kalan omrunu stressten uzakta deniz kiyisi bir yerde huzur icerisinde gecirmesi. ne de olsa bosna’dan cebinde kalan trilyonlari var daha. ye ic eglen.
nickimi pisi 7
sizin gibi gençleri pistlerde görmek isteriz demek isteyen bünyenin, olayın içine erbakan hoca’nın karışması nedeniyle sözünü geri alıp; hocam bırak bu işleri artık, git paraları hatunlarla mı yersin, borsa mı oynarsın, dünya turuna mı çıkarsın, takıl işte kafana göre ama lütfen siyasete bulaşma artık, diyerek kıvırmaya çalıştığı olaydır. dönmemelidir.
independence
bir yandan da iyi olacaktir bu durum, akp’nin oylari ciddi anlamda bolunecektir. guzel $eyler bunlar. yeteri kadar bolunebilirse her iki tarafinda iktidara gelmesi mumkun olmaz ama o zaman da koalisyona gider durum. akp ile saadetin oylari bolunsun, bir ba$ka parti de tek ba$ina iktidari saglayacak olcude oy alsin ama bu parti de dtp olmasin. ben bunlari istiyorum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol