seçim günü meydana gelen elektrik kesintileri

independence
bilindigi uzere 29 mart 2009 yerel secimlerinin bitmesinden hemen sonra, oylarin sayildigi saatlerde ankara’da kimi oy sayim merkezleri olan okullarda elektrik kesintileri ya$anmi$ti. teda$ konu ile alakali "bizden kaynakli" $ekilde kimi aciklamalar yapmi$ olsa bile, savcilik emniyetten bir inceleme yapmasini istemi$ti.

inceleme yapildi ve elektrik kesintilerinin sabotaj oldugu ortaya cikti. oylarin sayildigi kimi okullarda ya$anan elektrik kesintileri, okullarin elektrik duzeneklerine yapilan sabotajlar sonucunda meydana gelmi$. bunun sonucunda savcilik konu ile alakali inceleme ba$latmi$.

hatirlayalim;

melih gokcek, ya$anan elektrik kesintilerinin sadece bir kac dakika surdugunu, tek bir yerde meydana geldigini ve bu kesintinin de hemen giderildigini aciklami$ti. hatta demi$ti ki "chp merkezinde $u anda elektriklerin olmasina ragmen sirf bizi yalanlamak icin jenerator kullaniyorlar."

emniyetin yapmi$ oldugu incelemenin ardindan melih gokcek’in ne soyleyecegini merak eder oldum. ha bir de bu elektrik kesintileri ile alakali sayin ba$bakanin $ahane bir yorumu vardi.

"e elektrik bu, kesilir?"
mad
başbakancığımız harikulade süpersonik bir cevap vermiş olup içimi rahatlatmıştır bu konu hakkında. hatta ilköğretimlerde minimal öğrencilere verilen fişlerde bir değişiklik yapsınlar. mesela ali elektriği kes, çal sandık çal, kesilier elektrik bu kesilir vs tadında fişler koysunlar. zira sıkıcı geçen o fiş dersleri zamanında minimal genç bireyler de biraz eğlenir böyle komik şeylerle. güzel olur hani.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol