house of usher

seeyouindisneyland
gotik edebiyatın dev ismi edgar allan poe’nin hikayesinden uyarlanan house of usher oldukça iyi bir korku filmi... roderick usher rolünde vincent price’ın harikalar yarattığı filmde gizemli olduğu kadar ürkütücü olan mekan tasarımları, poe’nin hikayesindeki atmosferin başarılı bir şekilde yansıtılmasına katkı sağlıyor.

philip winthrop, boston’da tanıştığı ve aşık olduğu nişanlısını görmek için usher’ların evine gelir. bir şatoyu andıran malikaneye geldiğinde kendisini karşılayan uşaktan nişanlısı madeline’nin hasta olduğunu öğrenir. tek arzusu nişanlısının yanında olmak ya da onu yanında götürmek olan bay winthrop, madeline’nin ağabeyi roderick’in karşı çıkmasına rağmen, uzaklardan kendisini görmek için gelmesinden etkilenen nişanlısının ısrarlarıyla evde kalır. roderick usher evin içindeki gizemli havayı sezen winthrop’a madeline’nin hiçbir zaman iyileşemeyeceğini, her ikisinin de öleceklerini anlatır. usher ailesine atalarından "duygu keskinliği hastalığı" miras kalmıştır. en küçük aydınlık, birazcık tatlı veya acı bir yemek, en ufak bir dokunuş usher ailesinin bireylerine dayanılmaz bir acı vermektedir. aşırı hassas duyu organları nedeniyle aile bireyleri nesiller boyunca delirmiş, bu delilik sonucunda kaynağını evin duvarları içerisindeki büyük bir kötülükten alan müthiş bir kuvvet kazanmışlardır...

yönetmen:roger corman

oyuncular:vincent price "roderick usher", mark damon "philip winthrop", myrna fahey "madeline usher", harry ellerbe "bristol"

kaynak:http://www.korku.org

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol