mother of tears

seeyouindisneyland
dario argento’nun “three mothers” (üç anne) üçlemesinin yıllardır beklenen son filmi la terza madre’ye nihayet kavuştuk. 25 yıldır beklenen ve seriyi büyük usta dario argento’ya yakışacak mükemmel bir biçimde sonlandıracağı düşünülen la terza madre’de dario argento, başrolde kendi kızı olan güzel yıldız asia argento’ya rol vermiş. genel olarak oldukça iyi bir korku filmi olmasına karşın la terza madre’nin üçlemenin en zayıf filmi ve dario argento’nun en iyi filmlerinden biri olmadığını söylemek mümkün. zira usta yönetmen italyan korku sinemasının tipik özellikleri olan cinselliği ve aşırı dozda vahşet sahnelerini bolca kullanırken, özellikle suspiria’da karşımıza çıkan ve filmden çok bir sanat eseri gibi seyirciyi etkisi altına alan görüntüler ve sinematografiyi sağlayamamış. seriyi tamamlayacak filmin çok daha tatmin edici bir anlatıma sahip olması beklenirken, sahnelerin çok hızlı ve birbirinden kopuk ilerlemesi, anlatılanların üzerinde yeterince durulmaması ve sahneler arasındaki bağlantıların iyi kotarılamaması da la terza madre’de umduklarımızı bulamamamızı sağlayan diğer etkenler…

roma’nın dışında bir mezarlıkta yapılan kazılar sonucunda ölülerin küllerini saklamak için kullanılan antik bir kap bulunur. bir sanat öğrencisi olan sarah mandy ve çalışma arkadaşı tarafından tabut biçimindeki gizemli kapaçıldığında, yüzyıllardır dünyaya kaos, vahşet ve ölüm saçan cadıların sonuncusu mater lacrimarum serbest kalır. cadıların en güçlüsünün dünyaya gelişi, tüm insanlığı saracak bir yozlaşma ve kaosa sebep olurken, sarah mandy tüm bu olup bitenlerin kendisini de çok yakından ilgilendirdiğini öğrenecektir.

yönetmen:dario argento

oyuncular:asia argento “sarah mandy”, cristian solimeno “detektif enzo marchi”, adam james “michael pierce”, moran atias “mater lacrimarum”, valeria cavalli “marta colussi”, udo kier “peder johannes”

kaynak:http://www.korku.org

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol