prick up your ears

seeyouindisneyland
benim güzel çamaşırhanem (my beautiful laundrette), yasak ilişkiler (the grifters) ve kraliçe (the queen) gibi birçok başarılı filme imza atan stephen frears’ın cannes’da altın palmiye’ye aday gösterilmesini sağlayan kulaklarını dik, kışkırtıcı tiyatro oyunları ile tanınan ve ingiltere’nin en önemli oyun yazarlarından biri olarak kabul edilen joe orton ile partneri kenneth halliwell’in ilişkisine odaklanıyor.

senaryosunu başarılı bir başka oyun yazarı olan alan bennett’in yazdığı kulaklarını dik, gary oldman ve alfred molina’nın eşsiz performansları ile akıllara kazınıyor.

joe orton ile kenneth halliwell’in kraliyet akademisi drama sanatları bölümünde tanışmaları ile başlayan ilişkileri 15 yıl sürer. homoseksüelliğe hapis cezasını öngören 60’lar ingilteresi’nde bu çift birlikte yaşar ve birlikte çalışır. ancak zaman içinde ilişkideki rolleri değişeceklerdir. taşradan gelen, eğitimsiz ve maceraperest orton kendini yetiştirip tiyatro kariyerinde hızla yükselirken, şehirli ve eğitimli halliwell istediği her şeye partnerinin sahip oluşu karşısında ezilir. başarı dışında herşeyi paylaşan çiftin arasındaki eşitsizlik, onları kaçınılmaz bir sona doğru sürükleyecektir.


öykü: john lahr yapımcı: andrew brown senaryo: alan bennett sanat yönetmeni: philip elton oyuncu: bert parnaby, margaret tyzack, julie walters, frances barber, vanessa redgrave kurgu: mick audsley görüntü: oliver stapleton

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol