the little shop of horrors

seeyouindisneyland
ortalama bir zekaya sahip olan sakar seymour, mushnick’in çiçekçi dükkânında çalışır.boş zamanlarında deneyler yaparken, yeni bir bitki türü geliştirir. sevgilisi audrey’e atfen "audrey jr." adını verdiği bu çiçeğin kendisine büyük ün ve servet getireceğini umar. ama mutasyona uğramış bu bitki, kanla ve insan etiyle beslenmektedir! üstelik konuşmaktadır da: "besle beni! besle beni!". şansız seymour çok geçmeden bitkisini birkaç insanın bedeniyle beslemek durumunda kalır. fakat bir sure sonra bitki çiçek açtığında, kurbanlarının suratlarının çiçeklerin üstünde belirmeye başladığını fark eder.

istanbul festivali’nde "yaşam boyu başarı ödülü" ile onurlandırılan yönetmen roger corman’ın kült filmi küçük korku dükkanı, jack nicholson’un da oyunculuk kariyerinde önemli bir yer tutar. daha sonra hazırlanan müzikali de çok başarılı olmuş ve uzun yıllar sahnelenmiştir. sadece iki günde ve çok küçük bir bütçeyle çekilen film b-türü bir korku başyapıtı olarak nitelendirilir.


yapımcı: roger corman senaryo: charles b. griffith sanat yönetmeni: daniel haller oyuncu: leola wendorff, myrtle vail, dick miller, mel welles, jackie joseph müzik: ronald stein, fred katz kurgu: marshall neilan jr. görüntü: vilis lapenieks, archie r. dalzell

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol