kırmızı balonun yolculuğu

seeyouindisneyland
kırmızı balon’un yolculuğu (le voyage du ballon rouge), tayvanlı usta yönetmen hou hsiao hsien’in batı’da çektiği ilk film. yalnız bir çocuğun peşinde, paris sokaklarında gezinen gizemli kırmızı balon, kırık yaşamlara, parçalanmış ailelere, büyük ve kalabalık bir şehrin kalbindeki ıssızlığa tanıklık ediyor.

kırmızı balonun peşine takıldığı küçük simon, annesi suzanne (juliette binoche) ile tek odalı bir dairede yaşar. çocuğunu yalnız yetiştirmenin getirdiği baskıyı göğüslemeye çalışan suzanne, oğluna bakması için song adında sinema öğrencisi çinli bir kız bulur. suzanne, ara sıra oğlunu ihmal ettiğini hatırlar ve suçluluk duygusuyla onu şımartır. ancak ayrıldığı eşi ile yaşadığı sorunlar, oğlunun duygusal dünyasını anlama çabasını gölgeler.

kırmızı balon’un yolculuğu, izleyiciyle ilk kez, 60. cannes film festivali’nde "un certain regard" (belirli bir bakış) bölümünde açılış filmi olarak buluştu ve övgüyle karşılandı.

yapımcı: françois margolin, kristina larsen senaryo: françois margolin, hsiao-hsien hou oyuncu: anna sigalevitch, louise margolin, hippolyte girardot, fang song kurgu: ching-song liao, jean-christophe hym görüntü: pin bing lee

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol