şehir efsaneleri

0 /
angelus
insanlar arasinda, kulaktan kulaga yayilan her dinleyenin uzerine baska baska hikayeler katarak mistik bir hava verdikleri, dinleyen kisiye "vay be" dedirtmeye yonelik, kimisi gercek, kimisi tamamiyle uydurma olan, gercek olanlarin ise defalarca mutasyona ugramasindan mütevellit taninmayacak hale gelmis, hikayeler sinsilesi.
priapus
en meshurlarindan biri de bir otel odasinda kuvette buz torbalari icerisine yatirilmis ve bobrekleri calinmis genc hikayesidir. bu efsanenin her ulkede bir versiyonu varmis bir ara istanbulda da yasandigi iddia edilmisti.
hobaa
eskişehir’de apartman sakinleri tarafından çok saygılı,pek terbiyeli görülen karşılıklı komşu iki öğrebnci evinin(biri erkek biri hatun evi)meğersem evlerine duvardan geçit yapmış olmaları ve çıktıklarında ev sahibinin dumura uğraması.öğrenci milleti pek yaratıcı canım.
fastjunkie
şüphesiz ki en çok bilineni, yağmurda taksicinin alıp montunu verdiği ölmüş kızdır. ertesi akşam montu almak için kızın evine gider ve kapıyı açan kızın yaşlı annesidir, montunu ister, yaşlı anne de kızının geçen sene öldüğünü söyler.
bayanasabi
efsaneye göre, istanbul’un altı birbirine bağlı tünellerle kaplıymış. hatta bu dehlizlere yerebatan sarayı’nın gizli bi yerinden de giriliyomuş ve tünel denizin dibinden devam edip taaa kınalıada’ya kadar gidiyomuş.
bayanasabi
izmir’in ünlü hocalarından fizikçi dehşet neşet, sınavlarda sorduğu garip sorularla efsaneleşmiştir. neşet bey bi keresinde sınavda, karmaşık bir makara sistemi sormuş ve öğrencilerden sistemin dengede durup durmadığını belirlemelerini istemiş. öğrenciler kağıtlarını formüllerle, rakamlarla doldurmuş. ancak hepsi sıfır almış. dehşet, "doğru cevap ’makara yere düşer’ olacaktı" demiş. meğer çizimdeki makara tavana bağlı değilmiş
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol