tum dünyada kriz var bizde kriz mriz yok yani

independence
canakkale’de sokakta ekonomik kriz ile alakali vatanda$a sorular soruluyor ve bir canakkale insani bu $ekilde cevap veriyor.

+ tum dunyada kriz var bizde kriz mriz yok yani. biz memnunuz gayet halimizden, krizi esnaf cikartiyor. hani nerde kriz?

hemen yanindaki arkada$i da soze katiliyor.

+ hani kriz? turkiye’de bir tane banka batti mi? nerde kriz hani?

$imdi sen boyle du$unen bir insana krizin en allahini hissettirsen de az aslinda. adamin uzerindeki mont delik de$ik, yuzunde 12 gunluk sakal, di$leri sapsari, biyiklar desen sigaradan yine ayni halde sapsari, ama krizi soracak olursan yok oyle bir $ey. banka batmadiysa kriz yoktur, i$te yurdum insaninin net tespiti.

e hafiz uzerindeki montta ben saydim 8 tane delik var? havadar olsun diye mi oyle o mont? yanindaki arkada$inin montunda da ayni miktarda delik, karde$ karde$ yuruyorsunuz canakkale sokaklarinda. yuruyorsunuz cunku i$ yok, gidecek i$iniz yok. montunuzun her tarafi delik cunku yenisini alacak paraniz yok. di$lerin sapsari yuzunde 12 gunluk sakal var cunku jilet almaya di$ macunu di$ fircasi almaya paran yok. krizi banka batmasi ile mi nitelendirmen lazim illaki? ulan besbelli ki hayatinin her a$amasinda kriz ya$amissin sen zaten, bu yeni durum seni o sebeple etkilememi$ demek ki. ben dun de i$sizdim bugun de i$sizim diyorsun belki de, ama i$sizligin sebebi de bu hukumet. hic yaranmaya cali$ma hukumete, ba$bakan yarin yanina gelip ba$ini ok$amayacak senin.

bir de o cumleyi nicin yani kelimesi ile bitiriyorsun da beni boyle salak bir ba$lik acmaya mahkum ediyorsun be arkada$im ya.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol