ekonomik kriz paketi

independence
hukumetlerin ekonomik krize kar$i koyabilmek adina duzenledikleri bir nevi onlem paketidir bu. ne i$e yarar derseniz sormayin gitsin derim, zira ulkemizde bu gune kadar aciklanan ekononik kriz paketlerinin herhangi bir yaraya merhem oldugu gorulmemi$tir.

akp iktidari da bugunlerde yeni bir ekonomik kriz paketi hazirlami$, onu sunuyor insanlara yava$ yava$. ilk a$amada otv otomotiv ve beyaz e$yada 3 ay boyunca sifira inecek, diger pek cok $eyde de 3 ay boyunca orani indirilecek.

e karde$im, otv dedigin $ey zaten deprem zamaninda gecici olarak getirilen ancak bir turlu gecemeyen bir vergi degil miydi? bunu indirerek mi(hem de sadece uc ayligina) ekonomiyi duzelteceksin sen? bu durumda kendinle celi$iyorsun, zira bu gune kadar "turkiye ekonomik anlamda dunyanin en hizli ilerleyen ulkelerinde ba$i cekiyor" derken de otv vardi. ekonomimiz cok boktan olmali ki deprem zamaninda gecici olarak getirilen bir vergi halen daha gecemedi. bu durumda nasil dunyada ekonomik anlamda geli$en ulkeler kategorisinde ba$i cekiyormu$uz biz?

her $ey yalan, her $ey ama.

ulkeyi teyet gecen bir rkonomik krize kar$i onlem paketleri geli$tiriliyor. teyet gecmi$ i$te, ili$mesene? ne gerek var onlem paketlerine? teyet gecti bitti, buyuk firmalar da sadece atraksiyon olsun diye istisnasiz her gun yuzlerce i$cisinin i$ine son veriyor, beyaz e$ya ve otomotiv piyasasi sureli olarak uretimine ara veriyor. bunlarin hepsi sirf heyecan olsun diye, tipki para$utle atlamak gibi bir tat.

paketinizi yiyeyim sizin ben.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol