her şeyi alkışlayan üniversite topluluğu

independence
ozellikle genc baki$ isimli programda siklikla kar$ila$iriz bu toplulukla. birisi cikar, son derece populist bir kelam eder, salonda alki$ girla kiyamet. ayni ki$i, az once soyledigine tam tezat olu$turabilecek bir kelam daha sarfeder, az once tezati cilgincasina alki$layan $ahislara bir bakarsiniz ki bu kelami da avuclari patlayana kadar delirmi$cesine alki$larlar.

ben bu tur insanlari sabah kadin programlarinda gorurdum, her ayri programda hep ayni simalar ve ayni soylemler ve ayni alki$lar. gerci o insanlarin mantikli bir aciklamasi var, para kazaniyorlar bu i$ten ve emekli insanlar, ev hanimlari vs.


e sen koskoca universite egitimi almi$ bir bireysin, hic mi kendine ait dogrularin cizgilerin yok. berber koltuguna oturup memleketin tum meselelerini bir tra$ esnasinda halleden bireyden farkin ne senin bu durumda? her $ey alki$lanmaz ki, her $ey takdir edilmez ki, hani nerede kaldi muhaliflik, muhalefet? bir universite gencinin onune atilan her cumlede alki$ kiyamet gittigi bir ulkede, ana muhalefet partisi liderinin deniz baykal olmasi ve ba$bakanin da recep tayyip erdogan olmasi yadirganabilir mi, sen soyle bana ey okuyucu?

her isteyenle her turlu bahse girerim ki;

gecn baki$ programini bir gunlugune bana devretsinler ve konuk olarak da kenan evren’i getirtsinler, bana on konu$ma icin sadece 15 dakika versinler, ben bu 15 dakikalik surec icerisinde bir $eyler konu$ayim ve 15 dakikanin sonunda da kenan evren’e donup "pa$am. turkye sizinle gurur duyuyor" diyeyim, yemin ederim o seckin universite ogrencilerinden olu$an guruhu bir anda alki$ manyagi yapabilirim. zira o kadar bilincsiz, o kadar populist ve o kadar neyden bahsedildigine dair sifir alakali bir kitlemiz var ki universite ogrencileri anlaminda, 15 dakikalik bir konu$ma sonucunda bu insanlari daga cikmaya bile ikna edebilirsiniz.

yazik bu ulkenin egitim sistemine, egitmenlerine ve en sonunda da ogrencilerine. yazik bu piril piril beyinlere. dumanli dag etekleri gibi sis icerisinde kalmi$ tum beyinler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol