arcadium cinebonus

hakki bashar
bir zamanlar sinemaya bilet aldığımızda dua ederdik "allah’ım yalvarırım onumdeki koltuga uzun biri oturmasın" diye. daha sonra 5m migros’taki sinema insa edildi ve bu sorun ortadan kalktı. fakat cayyolu, ümitköy tarafında oturan sinemaseverler icin gidis gelis bir facia oluyordu. 2004 yılı basında cayyolu’nun gobegine kucuk bir alısveris merkezi kuruldu sonraları, arcadium. bir de baktık ki, icinde bir de sinema var bu kucuk ama dolu dolu olan avm’de. iste o sinema su ana kadar ankara’nın gelmis gecmis en guzel sinemasıdır, adı da arcadium cinebonus’tur.

arcadium cinebonus, kodamanların dahi rahatca oturabilecegi, kafanı rahatca koltuga koyabilecegin sekilde dizayn edilmis arkası uzun koltukların bulundugu, koltuklar arasında kola, su vs. koyabilecegin yerlerin bulundugu ve filme girmeden ve film arasında haslanmıs mısır, patlamıs mısır, fazla fazla cikolata cesiti ve benim icin en onemlisi, neredeyse hic bir yerde bulunmayan alaska frigo satan kantini olan güzide bir sinemadır. bunun yanında tum salonlarının en arka koltuklarında, sevgili koltukları vardır ki, ortadaki kola vs koyma yeri yukarıya cekilerek kaldırılabilir. toplam 7(yedi) salonu vardır. normalde farklı olarak yedinci salon en buyuk, birinci salon en kucuk olanıdır. yeni filmler yedinci salondaki muthis ses duzenegiyle birlikte tadından yenmez durumdadır. altıncı salonu ise 3d filmlerin gosterildigi salondur.

pazartesi ve persembe gunleri gnctrkcll kampanyası uygulanır. carsamba gunleri halk gunudur. diger gunler ise ogrenci 10tl, tam ise 12 tl’dir.

menuleri xlarge, large, medium, small yerine sırasıyla king kong menu, arnold schwarzeneger menu, brad pitt menu, danny de vito menu diye adlandırılmıştır.

onceden yazdıgım gibi, ankara’nın gelmis gecmis en iyi sinemasıdır. kaldı ki, ondan sonra yapılan cepa afm, armada sinemaları, ata on tower ve panora cinebonus yanında sıfırdır.

bu kadar sevgi kelimelerinden sonra elestirilmesi gereken bir tarafı vardır arcadium cinebonus’un. ne yazık ki bu kadar övdügüm sinema batman dark knight filmini 2(iki) salonda birden vermesine ragmen, ikisinde de türkce dublajlı vermistir. heath ledger’ın joker karakterinin sesini 5 hafta otel odasından hic cıkmadan calısması ile bunu arcadium cinebonus ses kalitesiyle izlemek isteyen bizleri muthis hayal kırıklıgına ugratmıstır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol