seksen günde devri istanbul

humanist yamyam
05 haziran-23 ağustos arasında gerçekleşecek kültür sanat festivali.

05 haziran 2009 23 ağustos 2009 tarihleri arasında istanbul’da düzenlenen ve bir sahne tırı aracılığıyla istanbul’un 39 ilçesinde 365 ayrı sanat etkinliğinin düzenleneceği 80 günde devri istanbul genç kuşak sanatçıları üretimleriyle bu festivalde yer almaya çağırıyor.

türkiye’deki kültür ve sanat potansiyelini istanbul’un arka sokaklarından kent merkezlerine kadar tüm yolları aşarak tüm ilçe meydanlarında gösterme amacını taşıyan ve resimden heykele, sinemadan dansa, tiyatrodan fotoğrafa kadar farklı disiplinlerden birçok etkinliğin düzenleneceği gezici festivalin bu yılki ana teması ise istanbul’u yaşamak olarak belirlendi.

05 haziran dünya çevre günü taksim meydanında düzenlenecek basın toplantısı sonrasında yola çıkacak olan 1 sahne tir’ı istanbul’un tüm ilçe merkezlerinde duraklayacak ve sokaktaki insana türkiye’deki genç kuşak sanatçıların, yorumcuların üretimlerini sunacak.

geleneksel ve modern sanatlara dair derin önyargıların sokak ve meydanlarda insan kitleleriyle yüz yüze gelerek kırılmasına yönelik bir girişim olarak kabul edilebilecek olan bu etkinliğin özü olan ve avrupa ile asya arasındaki ilçeleri aşan ve küresel ekonominin göstergelerinden birisi olan tir ile yapılan yolculuk; günümüz dünyasının başlıca sorunu olan ’ben’ ve ’öteki’ arasındaki alanı geçmek ve ötekinin alanına girmek anlamına da geliyor.

4 milyon istanbullu sanatla bulaşacak 7’den 70’e istanbul’u anlatmak
4.000.000 istanbullu ile bire bir temas kurmayı amaçlayan ve 80 gün sürecek festival kapsamında 79 müzik dinletisi ve konser, 23’ü çocuklar için 35 tiyatro oyunu, 22 film, gelenekselden moderne 12 dans gösterisi, 12 stand-up ve 11 dia gösterisi yapılırken ayrıca 34 şiir dinletisi yapılacak.

asya dan avrupa ya istanbul
istanbul’da edebiyat - edebiyat da istanbul, istanbul’da sanatçı tiyatroda kadın olmak, konstantinapolis’den istanbul’a kültür başkentinde yolculuk ve istanbul’un yazarları - yazarların istanbul’u konuları başta olmak üzere 23 söyleşi ve 12 panel’inde düzenleneceği etkinlik kapsamında ayrıca çeşitli sanatçıların 12 ayrı imza günü yer alacak.

nostalji bir istanbul hatırası
festival alanlarında ayrıca istanbul hatırası ismiyle özel bir bölüm düzenlenecek ve bu bölümde arka fonda yer alan istanbul hatırası afişi önünde arzu eden izleyicilerin çekilecek fotoğrafları e-mail adreslerine yollanarak artık kaybolmuş bir istanbul nostaljisine hayat verilecek.

genç sanatçılara davet
genç kuşak sanatçıların üretimlerine öncelikli olarak yer verileceği etkinliğe resimden heykele, fotoğraftan dansa üretimleriyle katılmak isteyen gençler [email protected] adresine başvurabilecekler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol