ali çimen

orqn
zaman ve todays zaman gazetelerinde çalışan gazeteci.aynı zamanda tarihi değiştirenler serisinin yazarı.

(bkz: tarihi değiştiren olaylar)
(bkz: tarihi değiştiren bilginler)
(bkz: tarihi değiştiren kadınlar)
(bkz: tarihi değiştiren savaşlar)
(bkz: tarihi değiştiren konuşmalar)
(bkz: tarihi değiştiren askerler)

bu seride en ilgimi çeken iki kitap olan olaylar ve bilginleri aldım okudum.bir çok yerde çok sıkıcı bir şekilde anlatılan tarihi olayları ve biyografileri daha neşeli ve pratik bir şekilde okuyup öğrenebileceğimi umuyordum ama öyle olmadı.kitaplar nesnel bilgiler açısından oldukça iyi ve okuması keyifli;fakat iş yazarın yorumlarına gelince çığrından çıkıyor.

bilginler kitabında hemen hemen her bilim adamının bir şekilde dini inancını kurcalıyor,bununla da kalmayıp inançlar üzerine yorum yapıyor.şimdi banane o adamların dinlerinden,inançlarından.newton un hristiyan,müslüman,yahudi ya da dinsiz olması neyi değiştirir ki.ayrıca bunu kim neden merak eder?

olaylar kitabı da bilginler kadar olmasa da aynı şekilde.özellikle sanayi devrimi anlatılırken günümüz aile yapısına akla çok da mantıklı gelmeyen göndermeler yapıyor.ve yine rönesans sırasında yıkılan skolastik düşünce ile ilgili de çok acayip yorumları var.

yani uzun lafın kısası iki kitabını okuyabildiğim bu seri başta çok sevimli gelse de kafamda yazar hakkında ciddi soru işaretleri oluşturdu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol