recep tayyip erdoğan i geçici olarak sevmek

independence
vardir boyle bir $ey. vallahi bak. kendimden biliyorum.

ba$bakandan seneler boyunca hic hazetmemi$ bir birey olarak, yaptigi icraatlarin hemen hemen hicbirisinden memnun olmayan bir birey olarak, laikligi, demokrasiye ve cumhuriyete baki$ acisindan hicbir zaman ho$nut olmayan bir birey olarak, ben dun kendisini kisa sureli olsa da sevdim. hani $u israil cumhurba$kanina gazze panelinde davos’ta soylemi$ olduklari sebebi ile sevdim, paneli terk etmesi sebebi ile sevdim, israil cumhurba$kanina "siz" degil "sen" olarak hitap etmesi sebebi ile sevdim, panelin moderatorune soyledikleri sebebi ile sevdim, ba$kasi olsaydi tahminen el pence divan bir $ekilde duracakti israil cumhurba$kaninin kar$isinda biliyoruz bunu, erdogan’i dik duru$u sebebi ile sevdim, ulkemi uluslararasi platformda bu denli kararli ve dik bir $ekilde temsil ettigi icin sevdim.

benimkisi yaz a$ki gibi bir $ey olsa gerek, $u anda da seviyorum kendisini ama ak$ama dogru duzelir bu duru. aksi takdirde doktora gitmeyi du$unuyorum, hic olmadi bir psikologa. olaylarin etkisi cabuk gecer zihnimde, dun erdogan’i cok sevmi$tim bir anda, yildirim a$kiydi bir nevi ama sonra yava$ yava$ kullenmeye ba$ladi i$te, nankorluk belki de benimkisi bilmiyorum. dedim ya bugun de seviyorum ama dunku kadar degil. biyiklari dunku kadar cekici gelmiyor mesela, ya da ne bileyim agir abi imaji dunku kadar etkilemiyor beni. ke$ke hep dunde ya$asaymi$iz diyorum icimden ama biliyorum ki benimkisi gecici bir a$k, her $ey zamaninda ve yerinde guzeldir diyorum icimden. erdogan ile aramdaki platonik a$k kivilcimi dunde guzeldi diyorum kendi kendime, bugune ta$imanin anlami yok. zamani geldi artik, ayrilmaliyiz, metin ol diyorum kendime.

sonra bir anda aklimdan demokrasi icin yaptigi tanim geliyor, demokrasinin bir amac degil arac oldugunu soylemesi geliyor, $ehitlerimiz icin kelle demesi ama terorist ba$i icin sayin demesi geliyor aklima bir anda, irkiliyorum. ah bir de fethullah gulen’in dizlerinin onunde cokmesi geldi bak $imdi de aklima, silkindim $oyle bir. ortada fol yok yumurta yokken, ulkede suni bir gundem yaratabilmek adina turbani yine onumuze bir sorunmu$casina getirmesini de hatirladim bak $imdi.

nasil sevdim ben seni tayyip nasil, duygularimla oynadin benim hain adam. be$ alti cumle ile kalbimi fethetmi$tin oysa ama i$te gecmi$e sunger cekemiyorum senin gibi. senin gibi "ben degi$tim" diyemiyorum, degi$emiyorum, cok yazik. oysa sana $iirler yazmayi du$unmu$tum ilk harflerine bakildiginda tayyip’im erkegim yazan, yazik ettin bu saf bu temiz a$ka. kadrola$malarin aklima geldi $imdi de, ilimli islam ulkesi yolunda atmi$ oldyugun adimlar, ben ulkemi pazarlamakla mukellefim diyi$in. ya o "anani da al git buradan" sozune ne buyrulur? benim sevdigim adam bu kadar kaba mi olmaliydi be tayyip?

vakit tamam, seni terk diyorum.
butun ali$kanliklardan oteye,
yorumsuz bir hayati seciyorum,
doymadim inan kanmadim sevgiye.
kalacak tum izlerin hayatimda
birdenbire bir yildiz kaydiginda
bir yer bulabilsem seni hatirlatmayan
kan tarlasi gelincik $afaginda.

not: "ahaha lan indy ibne olmu$ lan ahahah" diyen olursa pis doverim. mizahi bir yazi lan bu, allam ya.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol