kısa yol için binilen takside vicdan azabi yaşamak

independence
ali$veri$ merkezine gidilir, amac bu merkezde bulunan migros yahut tansa$ turu marketlerden ev icin haftalik ali$veri$ yapip eve domektir. yalniz durumun bir de boktan tarafi vardir ki o da ali$veri$ merkezinin bir ust caddede olmasidir. giderken sorun degildir zira yoldan gecen taksi durdurulur, profilo’ya gidecegim denilir ama $ofor pis pis bakmaz cunku zaten yolunun uzeridir ve etrafta yolcu falan da yoktur. mesele ali$veri$ merkezinden donu$tedir. ali$veri$ merkezi ile ev arasi net 3 tl yazmaktadir ve bu mesafe icin duraktaki kafa arabasina binilirse bilinir ki adam icinden sulalenize yuksek reytingli kufurlerden bir ton sayacaktir. taksi duraginin gerisine yahut ilerisine dogru bir sure yurunur ki yoldan gecen taksiyi durdurabilelim. ancak yoldan taksi gecmemektedir zira ali$veri$ merkezinden suruler halinde cikan insanlarin herbiri birer taksiyi i$gal etmi$ durumdadirlar. taksi duraginda birinci siradaki taksiden ba$ka da taksi yoktur, sike sike o taksiye binilir ve "eeöö. kusura bakma ustadim, yakin yola gidecegiz. ucuncu sagdan gir 200 metre ilerle sagda dur bi zahmet" denilir. denilir ama $oforun yuzune bakilmaz bunlar soylerken, bakilamaz. adam hakli, duragin birinci siradaki taksisi o ve benim yakin yola gitmem sebebi ile belki de 50 / 60 tl lik bir i$i kacirdi ki bu rakam bir taksici icin tek seferde iyi bir rakamdir. adama desem ki "hic trip yapma birader. ben hayatimda taksiden ba$ka bir ula$im aracina binmedim, binmem. hayatim evden havalimanina havalimanindan eve taksilerde gecti. uzak yola gidiyorken agzinin kulaklarinizda ama yakin yola gelince trip atiyorsunuz" desem, adam demez mi ki "bana ne lan sikik, ben mi goturuyorum seni havalimanina $uraya buraya" diye? der tabi neden demesin. i$te bu sebeple insan yakin yola giderken bindigi takside bir nevi vicdan muhasebesi yapar, vicdan azabi ceker, kahrolur, hayat bir daha asla eskisi gibi olmaz o ki$i icin.

daha fazla abartmadan sonlandiriyorum entrymi.
elma sekeriiii
i$i taksicilik olan adam için, i$ini seve seve yapma zorunlulugundan ötürü, eger bo$taysa ben nereye gitmek istersem i$inin bir geregi olarak gitmek zorunda olan ki$idir. 3-4 ytl kem küm edecekse sktirsin gitsin ba$ka i$ yapsın. onu bulamayanlar da var. i$im dü$mü$ acelem var yürüyemiyorum hastayım. öleyim mi????
mü$teri ayrımı yapmak nerde görülmü$tür?!

turizm $irketinde çalı$tıgını dü$ün. sana gelen her ki$i mü$teridir. sen bu kimseye $ile agva turu ayarlıyorsan da o mü$teridir, londra’ya paris’e de uçuruyorsan o ki$i yine mü$teridir.
kusura bakma 250ytl a$agısına otel ayarlayamam size diyen mü$teri temsilcisine kafayı gömmek caiz midir degil midir?

hasta etmesinler adamı. kim begendigi i$i yapıyor ki bu devirde zaten?!

ben öyle bi vicdan hesabı yapmadım, götürmeyen adam vicdan yapsın. o benim meselem degil.
idiamin
gereksiz bir azaptır. eger kısa mesafe yuzunden taxiye de almıyorsa en yakındaki polis memuruna şikayet etmek ve 72 lira ceza yazdırmak bu durumlarda iyi de hissettirir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol