hayattan korkma

sarkilarbircigligasiginmaksasimdi
yönetmeni ve senaryo yazarı berrin dağçınar olan bir türk filmi.

oyuncular: zeki alasya, tarık papuççuoğlu, zeynep eronat, haldun boysan, hakan boyav, suzan aksoy, ceren soylu, mert fırat, sedef avcı, fıratcan aydın.

filmin konusu: film bir kasabada kendilerine yetecek kadar üreten, ürettiği ile yaşayıp giden üç ailenin öyküsü. 6 ineği ile mandıracılık! yapan talat, mütevazı kümesinde tavuk yetiştiren bedrettin ve babadan kalan fırınında ekmek üreten rıfkı, doğduklarından beri aynı kasabada yaşayan, çoluk çocuğa karışmış, çocukluklarından beri birbirlerinden hiç ayrılmamış üç arkadaştır. bugüne kadar, azla idare etmeyi bilerek yaşamışlardır. ürettikleri kadar satar, sattıkları kadar harcarlar. kasabanın kendi içine dönük, bir anlamda dünyadan kopuk yaşamı, talat’ın çocuğunun hastalanması ve kör olma tehlikesi ile karşı karşıya kalması sonucu bir anda değişmeye başlar. üç aileyi oluşturan bireyler, o güne kadar kendilerine kurdukları küçük dünyanın sorunları çözmek için yeterli olanağı sağlamadığını fark eder ve kendi yepyeni dünyalarını keşfe çıkar.

not: film 2008 mart ayında vizyona girmiş. cd si temin edilerek izlenilebilir ancak ya da tv.nin filmi göstermesi beklenecek..fragmanı güzel bir filme benziyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol