17 ocak 2009 israil in ateşkes ilan etmesi

independence
israil başbakanı olmert düzenlediği basın toplantısı ile gazze’de ateşkes kararını açıkladı olmert şunları söyledi:

hamasa darbe vurulmuş, militanları öldürülmüş, tüneller vurulmuş ve yokedilmiştir. tünellere büyük darbe vurulmuş. hamas’a büyük darbe vurulmuştur. hamas’ı durdurmak için deniz ve karadan operasyon yapılmıştır. bu noktada bizi tehdit edenlere karşı israil savunma birlikleri kararlılıklarını göstermişlerdir.

israil içerisinde kararlılık bizi operasyona devam etmede büyük destek olmuştur, yerel yetkililerle birlikte hareket etmiştir. çok büyük tartışmalar sonrasında bu kararlar alınarak operasyon yapılmıştır. askeri operasyonda bedeli ödeyen kayıplar da olmuştur. güney bölgede 10 asker hayatını kaybetmiştir.

güney bölgede yaralanan vatandaşlara acil şifalar diliyoruz. uluslararası toplumda bizim ateşkes kararımıza destek olacaklardır. mısırlılar bu konuda gerekli desteği vereceğini söylemiştir.

ingiltere, fransa, almanya italya, ülkelerinden mektup aldıklarını hamas’ın saldırılarına karşı kendilerine destek vereceklerini söyledi.

olmert hamas’ın saldırılarını durdurmak için bu harekatın yapıldığını belirtti. olmert sivillerin zarar görmemesi için çaba gösterdiklerini, hükümet olarak sivillere yardım edeceklerini açıkladı. olmert ateşkesin devamı için askerlerin gazze’de kalacağını açıkladı. olmert, hamas tekrar saldırması halinde israil’in aynı kararlılıkla cevap vereceğini açıkladı. olmert, israilli askerin serbset bırakılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

olmert, rehin asker gilat’ın kendi önceliklerinden biri olduğunu belirtti. olmert israil halkının askerin yaptığı operasyona büyük bir destek verdiğini ve kararlılıkla bunun sürdürülmesinden yana olduklarını gördüğünü anlattı.

olmert" gazze’de bir çocuk öldüğünde yaralandığında sizin acı çektiğinizi biliyoruz aynı acıyı biz de çekiyoruz, masum aileler ve acı çeken ailelerden dolayı üzüntümüzü dile getirmek istiyorum" dedi. olmert, "gazze’de yaşayanlar için sivillere saldırmak hiçbir zaman hedefimiz olmadı. operasyonda acı çekenlerin sayısının çok olmasından üzüntü duyuyoruz. gazzelilerin düşmanı israil değil hamas’tır" dedi. olmert, filistin lideri abbas ile birlikte barış için çaba göstereceklerini, abd başkanı bush’un filistin ve israil devleti olmak üzeri iki devletli çözümün uygulanması halinde bölgeye barış geleceğini anlattı.

israil’in aldığı ateşkes kararı sabaha karşı 02.00’den itibaren geçerli olacak.

israil’in aldığı kararla ilgili hamas’tan tek taraflı ateşkesin savaşın bittiği anlamına gelmediği şeklinde açıklama yapıldı.

http://www.haber7.com/haber/20090117/israil-tek-tarafli-ateskesi-kabul-etti.php
independence
hamas, israil’in tek tarafli ate$kesini gazze topraklarindan cikmadikca kabul etmiyor normalde ama yine de hamas ve diger filistinli gruplar 1 hafta icin ate$kesi kabul ettiler. bu bir haftalik surede eger israil askerleri gazze’den ayrilmami$ olurlarsa sanirim ate$kes yalan olacak.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol