uğur yıldırım

lazutlivera
unlu frikik ustalarinin katilmis oldugu yarismada zidane’i bile eleyen ama turk milli futbol takimini secmedigi icin vatan hayini ilan edilen futbolcu.
ankakusu
su donem fatih terimden milli takimda oynamak icin cagrilmayi bekleyen futbolcu.
sanki hollanda milli takimini secip kararim degismez kesindir diyen kendisi degildi.
hos ersun yanalda ona duydugum kadariyla biraz ters davranmis.

hani bazen bir sey kesfettiginiz hissine kapilir ya insan, ben uguru ta ikinci ligde oynarken kesfetmistim.
nitekim ondan sonra heerenveene gitti.
bana boyle bir his uyandirmis olan bir diger futbolcu icin (bkz: yildiray basturk).
ankakusu
uğur yıldırım, fifa’dan aldığı haber sonrasında sevinçten uçuyor. türk a milli takım forması aşkıyla yanıp tutuştuğunu söyleyen uğur yıldırım fifa’nın hakkında aldığı karar sonrasında, türk a milli takım yolunun açıldığını söyledi.

"artık fatih hocamdan görev ve davet bekliyorum" diyerek, fifa’nın aldığı kararı değerlendiren yıldırım "artık geçmişe değil, ileriye bakmak istiyorum. geçmişte bazı yanlışlıklar olmuştur. bende hatalar yaptım, ama tüm yaşanan olayları tartışmanın bir anlam taşıyacağını düşünmüyorum. yeni sayfa açıp, fatih hocamdan gelecek daveti bekliyorum"

"tercihim ay yıldızlı formayı giymek"
"bir zamanlar türk a milli takımı ile hollanda a milli takımı arasında tercih yapmam gerekiyordu. o zamanlar yaptığım tercihimi o günün şartlarına göre yaptım. hem çok pişmanım, hem de değilim. fakat bu saatten sonra hollanda milli takımından bir davet gelse bile, tercihimin türk a milli takımı olacağını kolaylıkla ve içtenlikle söyleyebilirim. her türk genci gibi ay yıldızlı formayı giymeyi çok istiyorum"

"hep acı çektim"
"hollanda milli takımını tercih ettiğim günden beri, ben, ailem ve akrabalarım hep üzüntü çektik. ama şükürler olsun ki fifa’ya yaptığımız başvuru sonrasında, türk a milli takım formasını giymemde bir engelin olmadığını söylediler. gelen kararı, türk futbol federasyonuna bildirdim. fatih hocamın da bu gelişmelerden haberi olduğunu düşünüyorum. şimdi çok çalışıp a milli takım formasını giyeceğim günün hesaplarını yapmaya başladım" dedi.

hollanda’nın heerenveen kulübünde forma giyen uğur yıldırım, türk a milli takımı ile hollanda a milli takımları arasında yaptığı tercihinde, hollanda a milli takımını seçmişti. 9 şubat 2005 tarihinde ingiltere – hollanda dostluk maçının son 15 dakikasında hollanda mili takım formasını giyen uğur yıldırım, 30 aralık 2004 tarihinde ispanya da düzenlenen master freekick turnovası’nda zinedine zidane, totti, mihajloviç gibi ünlü futbolcuları geride bırakarak , frikik atmada dünyanın en iyisi olmuştu.

dostluk maçında hollanda milli takım formasını giydiği için, türk milli takım forma şansını giyme fırsatını kaçırdığı söylentileri üzerine harekete geçen yıldırım, fifa ya baş vurarak, konuya açıklık getirilmesini istemişti.

dha

http://spor3.com/detay.php?d=135726

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol