neden sevdigini bilmemek

independence
+seni seviyorum hayatim.
-peki neden?
+ne neden?
-tamam beni seviyorsun, harika bir $ey bu te$ekkur ederim ama neden? neden beni seviyorsun?
+...

bir cift hayal edin ki ciftlerden birisi bir digerini neden sevdigini bilmiyor. bir insani sevmek icin milyar ayri sebep olabilir aslinda. gulu$u sevilir, baki$lari sevilir, zekasi, tipi, ba$arilari, aile ortami, arkada$ cevresi... uzar gider bu secenekler. ancak hayal ettiginiz ciftin bireylerinden birisi tum bu seceneklerden hicbirisini i$aretleyemiyor ve neden sevdigini aciklayamiyor.

bu sevginin inandiriciligi ne olcudedir bilmiyorum ama neden sevildigini bilmeyen insan icin zor bir durum olsa gerek. birisini seviyorsan bir ya da bir kac sebepten oturu seviyorsundur. sirf "hadi ben seni seveyim bak bu kiyagimi da unutma ama." tadinda bir sevi$, bir sevmek olmaz, oluyorsa bile yemi$im oyle sevgiyi ben.

sen once neden sevdigini bileceksin ki sevdigini du$undugun insana da sevdigini hissetirebileceksin. aksi taktirde "seni seviyorum" kelimelerinin sesi bo$ tenekeye vurulan sopalarin cikarttigi sesten farksiz kalir, o kelimelerin ici bo$alir, tadi olmaz, gazi kacar.
mitili
oturdum hic isim yokmus gibi sevme nedenlerinin cesitlerini analiz ettim kafamda. sonra dusundum biraz, dedim harbiden hic isim yok benim. kendi kendime onay verip entryi yazmaya koyuldum. asagida yazacagim nedenler en genel nedenlerdir. dudaklarini, gozlerini, dudagindaki beni, kalin bagirsagindaki henuz kesfedilmemis dogum lekesini sevmek gibi spesifik nedenleri saymiyorum. bilmiyorum belki de ben bambaska bir konuya deginiyorum ama su an okudugunuz cumleyi entry bittikten sonra yazdim silemiycem hic canim entryi kusura bakmayin. o kadar ugrastim yazdim. evet basliyoruz.

1. karsilik beklenen sevgi. bu tip sevgi otuzbir cekmek gibidir. babafingoyla oynamayi birini sevmek olarak dusunun. oksarsiniz oksarsiniz, zaman gectikce heyecan ve istek artar. birini sevdiginizde de onunla muhabbeti kurma, iliskiyi ilerletme cabasi ve sureciyle benzer bir iliskidir bu. ama asil benzerlik bosalmayla sevgiye karsilik bulma mevzularinda gorulur.

bu tip sevgide arac el, amac bosalmaktir. el yar olursa bosalirsiniz.

nedeni: seven kisinin mutlu olmasi. bencillik.

2. karsilik beklenmeyen sevgi. sanirim buna platonik diyorlar. bu sevgi cesidinde de amac kendini tatmin etmekten baska bir sey degildir. tek fark, bunu sevdicekle degil hayallerde gerceklestirmektir.

nedeni: seven kisinin mutlu olmasi. bencillik. biraz derin ve genis dusunuldugunde anlasilabilir bu.

3. karsilik beklenmeyen ama karsilik bulunan sevgi. bu sevgi tipinde arkadaslar, bir mantar ile algin bir araya gelip likeni olusturduklari gibi, iki insan bir araya gelip sevgi yumagi olusturmaktadir. bunlarin birbirlerinden beklentileri yoktur. cunku otomatige baglanmistir her sey.

nedeni: hem sevgi alip mutlu olmak, hem sevgi verip mutlu etmek.

4. sevmis olmak icin sevmek. bunun nedeni can sikintisidir. tamamen bencilliktir bu. sevmek bile denemez hatta. ustunde durmaya degmez.

hatta ve hatta besinci bir secenek olarak "karsisindakini uzmemek icin sevmek" diyebilirim ki zaten soylemis olurum nedenini. bunu bana bi arkadasim soylemisti ben gormedim ama bu kadar gerizekali biri yoktur herhalde. seni seviyor diye kendini sevmeye zorlamak ne kadar mantikliysa artik...

neden sevdigini bilmeyen biri bu entryi okuyunca artik bilecektir. ya da sonsuza dek sessiz kalacak kadar kafasi karisacaktir. yazimda emegi gecen klavyeme tesekkurler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol