petar naumoski

seha
efes pilsen’in efsane oyun kurucusu.gerek efes pilsen’e gerekse turk basketboluna buyuk katkilar yapti.ben dahil pek cok kisiye basketbolu sevdirdi.isabetli ucluk atislariyla pek cok mac kazanidirdi.2003-2004 sezonunda ulker de de oynamistir.ayrica turk vatandasi olup namik polat adini da almistir.
devedikeni
efes pilsene korac kupasını kazandıran basketbolcuların basından gelen, özellikle 30 saniye top kullanma süresinin 26 saniyesini topu sektirerek, 2 saniyesini formasına terini silerek geçiren ve son iki saniyede de üçlüğü hiç kasmadan gönderen eskilerin en klas basketbolcusu.
schenardi
petar naumoski nin oynadığı dönemde gerçekleşen tipik bir efes pilsen hücumu...efes savunması seken topun ribauntunu alır. ribauntu alan kişi topu tutup nauoski yi aramaya başlar. artk efes hücumu başlayalı 3 saniye olmuştur ve pas naumoski ye verilmiştir. naumoski aheste adımlarla rakip yarısahaya doğru topu sürmeye, daha doğrusu topu sektirerek yürümeye başlar. rakip yarısahaya varıldığında artık 30 saniyelik hücum süresinin 10 snaiyesi dolmuştur ve ortayuvarlağın orda namuoski topu tutmadığı eliyle önce formasını tutup formasıyla terini siler. bu ter temizleme işi bitinceyse eliyle 4 gösterir. bilindiği üzere bir oyunkurucunun eliyle gösterdiği sayı, o hücümda hangi setin uygulanacağını belirtir. ancak naumoski nin eli hep 4 gösterir. 4 demek topu 25. saniyeye kadar üçlük çizgisinin dışında sektiricem ben sonra ya topu tutup üçlük atarım ya içeri drive ederim ya da birinizi boş görürsem ona pas veririm o şut atar dır. işte bu yüzden de efes pilsen naumoski döneminde petar pilsen olmuştur, geri kalan oyuncular deli gibi savunma yaparlarken hücumda naumoski arada kendilerine pas verirlerse o pası potaya sallamaktan başka bir şey yapmazlar. bu dönemin efes maçlarında kazanan takımın 60tan fazla syaı attığı pek gözükmez ve de kazanan taraf avrupa da dahi genellikle efes olur. önemli olan şey sonuç olduğu için ve bu basit gözüken "4 numaralı oyun" bir şekilde galibiyeti getirdiğinden uzun süre boyunca naumoski yi efes formasıyla sahada görmüşüzdür.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol