kemal kılıçdaroğlu melih gökçek kapışmas

fantuzzi
17.12.2008 tarihinde star ana haber de yayınlanacak söz düellosu. oturumun yönetmenliğini uğur dündar yapacaktır. oturumun temel esası kemal kılıçdaroğlu’nun ankara büyükşehir belediyesinin doğalgaz sayacı alımında usulsüzlük yaptığı üzerine olan suçlamadır. kemal kılıçdaroğlu her zamanki gibi belgelerle konuşacaktır. melih gökçek te o yüzünde ki haşarı çocuk gülümsemesiyle kendini savunacak hatta kk ’na çamur atmaya çalışacaktır.
huni delisi
melih gökçek in kemal kılıçtaroğlu nu bir balon gibi patlatacağı kapışmadır.hatta zat-ı muhterem belki biz türk halkı bu cümleyi anlamayız diyerekten eline aldığı bir balonu toplu iğne yardımı ile kameralar önünde patlatarak anlatmıştır.
independence
melih gokcek ki$isi ses tv’de yayinlanan ba$kanla ba$ba$a isimli programda latif $im$ek’in olaganustu gokcek taraftarligina oyle ali$tirmi$ ki kendisini, kilicdaroglu’nun sordugu sorulara cevap vermek yerine konulari apayri yerlere cekmekte buldu cozumu. biri ismin ne diyor oteki alnim ak diyor, bu misal geciyor tarti$ma ama bu tarti$ma sonucunda gokcek’in bir hayli taraftar kaybedecegi de a$ikar. misal ben zaten zerre sevmezdim gokcek’i $imdi daha bir sevmiyorum.
karpuzz
melih gökçek şirin şirin tabloları grafikleri ile sempati toplamaya çalışmakta aynı esnada ne kadar bağırsam, konuşursam konuları dağıtır üste çıkarsam dengir mir mehmet fırat gibi olmaktan kurtulurum mantığı gütmektedir.
independence
eger tarti$manin ozetini yapacak olursak ve bu ozeti bireylerin isimleri kar$isinda yapacak olursan kar$imiza $oyle bir tablo cikar;

ugur dundar: sabir ta$i misaliydi, kimi zaman cocuk azarlar gibi sesini yukselterek "sayin konuklar lutfen beni dinler misiniz, istirham ediyorum" dedi her zamanki nezaketi ile. cok sabirliydi cok.

kemal kilicdaroglu: izleyenlerden eminim olumlu puanlar almi$tir. sesini yukseltmedi, her zamanki sakin tavrini bu tarti$mada da korudu, gokcek’in konu$masini bolmedi, konudan di$ari cikmadi ve melih gokcek’in cevaplayamadigi sorular sordu. sorularinin herbiirnin cevabi vardi aslinda ama o cevaplari vermekle "evet ben ankarayi soydum dolandirdim" demek e$deger olacakti.

melih gokcek: her zaman bildigimiz melih gokcek’ti kendisi. bir kahvehanede okey masasindaki arkada$lari ile konu$uyormu$casina argo ve hakaret iceren cumleleri cokca sarfetti. olabildigince yuksek sesle konu$arak kendi sesinden ba$ka kimsenin konu$malarinin duyulmamasini saglamaya cali$ti istisnasiz tum program boyunca. kilicdaroglu’nun sozlerini hep ama hep kesti, ugur dundar’i taraf tutmakla itham etti ve hemen hicbir soruya tatmin edici cevaplar veremedi.

gecenin sorusu $uydu;

"dunyanin herhangi bir ulkesinde herhangi bir belediye tarafindan sizden daha pahaliya dogalgaz sayaci takan bir yer var mi sayin gokcek? bana sadece tek bir ulke ismi verin."

bu soru defalarca sorulmasina ragmen gokcek tarafindan hep samanalti edilmeye ugra$ildi ve nihayetinde bu soru cevap bulamadi, tipki benzeri onlarca sorunun da cevap bulamadigi gibi. umarim tun ankara bu programi izlemi$tir de en azindan bu secimlerde ankara melih gokcek’ten kurtulur nihayetinde.
seeyouindisneyland
melih gökçek her zaman ki gibi cevap veremediği soruları gülerek geçiştirmeye çalışırken , tartışma ve konuşmadan bi haber olmakla beraber , temsil ettiği zihniyetin beyin kapasitesini de gözler önüne serdi.
chp düşmanlığı yaparak yerini sağlamlaştırdığını düşünen gökçek her nedense yıllardır emin çölaşanın hiçbir sorusunu cevaplayamamıştır.
ayrıca kemal kılıçdaroğlu türk milletinin gözün önünde ,.melih gökçekle "daşhak" geçmiştir.

gökçek vederson bu kapışmayı izlemişse , adını değiştirmek için dilekçe verecektir.
beyaz komur
melih gökçek’in her zamanki gibi çamur atarak kendini kurtarmaya çalıştığı ve son 10 yıldır doğalgaz kullanan insanların, img’nin tek bir sözüne bile inanmadığı açık oturum.

yaklaşık 10 yıl önce ankara kızılay kumrular’daki lojmanımıza taşınmıştık. ondan önceki binamız çok eski olduğu için doğalgaz tesisatı yoktu ve bu yüzden kullanamıyorduk. lojmana geldiğimizde doğalgaza geçmeyi düşündük. evin ısıtması merkezi sistem ama duş ve ocak için ya tüp ya da doğalgaz gerekiyor. babam ego’dan geldiğinde sinir küpüydü. ne olduğunu sorduk. doğalgaz sayacının 300$ olduğunu ve taşındığın zaman bu sayacı yeni evine götüremeyeceğini dolayısıyla tekrar sayaç alınması gerektiğini söyledi.

bunları son 10 yılda, ankara&’da doğalgaz kullanan herhangi birisinden onaylatabilirsiniz. ancak şöyle bir sorun var; img oyların büyük kısmını kömür dağıttığı ve doğalgazdan bihaber insanlardan alıyor. onlar için sayaç 300$ olmuş 3000$ olmuş önemli değil. nasıl olsa ısınıyorlar...
eldrun
bu gün star tv’de ankaralılara gidip soruyorlar sayaçları kaça aldınız diye. millet faturasını da gösterip 300 dolara aldık diyor ciddi ciddi. ardından ekrana melih gökçek’in dün programda söylediği laflar geliyor. "biz bu sayacı 63 euroya aldık !!!!!" gerçi melih’in dediği doğru olabilir 63’e aldık diyor sattık demiyor ki. 63 euroya al 300 dolara sat, uuu yeeahh. ne pişkin ve yüzsüz biri bu adam yarabbim, bir de bu gün söyelmiş kılıçdaroğlu çıktı bir şeyler salladı 13-0 yendim onu diye.

istatistiklere göre dün programda kılıçdaroğlu 23dk melih efendi ise 45dk konuşmuş. program boyunca her lafa atlayan, konuşma adabını bilmeyen, herkesin sözünü kesip kendi bildiğini okuyan biri gelmiş türkiyenin başkentinde belediye başkanlığı yapıyor. ve hala bu adamı destekleyen fanatikler mevcut. bırakın allahaşkına, başka ülke olsa insanı linç ederler.

programın favori lafını da yazmadan edemeyeceğim.

"ya bırak sen şimdi ankara halkını" i. melih gökçek 2008
inanna ishtar
ankara büyükşehir belediye başkanı melih gökçek ile chp grup başkanvekili kemal kılıçdaroğlunun canlı yayında yaptığı tartışma.chp grup başkanvekili kemal kılıçdaroğlu doğalgaz okuma sayaçlarından milyonlarca avroluk yolsuzluk yaptığını iddia ettiği melih gökçeki canlı yayında tartışmaya çağırmış, melih gökçekte bunu kabul etmişti. dün akşam yapılan tartışmada melih gökçek kişiliğini birkez daha ortaya koymuş, suçluluğunu bağırarak,karşısındakini konuşturmayarak bastırmaya çalışmıştır.ikna edemiyorsan saldır tavrı ile tartışmaya katılan gökçek soruların hiçbirine cevap verememiştir. tartışmadan sonra gökçek:kılıçdaroğlu 13-0 mağlup oldu. çıkacağım televizyon kanalında kılıçdaroğlu sanık olacak, ben savcılık yapacağım. hangi televizyon kanalında isterse onda çıkacağım. trt gibi tarafsız bir kanal olabilir. ben agresif değildim, bilinçli olarak tavır koydum. size hortumluyorsunuz demişlerse sessiz kalamazsınız, bu mümkün değildir. ben üslubumdan zerrece pişman değilim. çünkü kumpas böyle bozulurdu derken, kılıçdaroğlu:siyaseten rahat,ahlaken rahatsızım. dedi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol