rotaract

nerobianco
1960’lı yıllarda interact’ın kurulup başarıya ulaşmasını takip eden yıllarda, uluslararası rotary yönetim kurulu taraından 1968 yılında rotaract kuruldu.

bu yeni kuruluş yaşı 18 ile 30 arasında olan genç kadın ve erkeklerin toplumda sorumlu birer vatandaş olmaları ve liderlik potansiyeline sahip kişilik kazanmaları için kurulmuştu. ilk kurulan rotaract kulübü kuzey carolina’da charlotte rotary kulübü tarafından kurularak onaylandı. başlangıcından bu yana rotaract 8.000’den fazla kulüp ile 158 ülkeye yayılmıştır.rotaract kulüplerinde kabul edilmiş esas prensip; kişisel başarı ve toplum ilgisi duymanın temelinde kişisel sorumluluğun yattığı gerçeğinin önemini vurgulamaktadır. her kulüpte, bir kişinin iş ve mesleğindeki ahlak standartlarının yüceltilmesi amacıyla bir yıllık yeni bir proje uygulatır ve buna sponsorluk yapar.rotaract kulüpler bu çalışmaları dışında uluslararası anlayış ve iyiniyetli arttırıcı sonuçlara giden imkanlar yaratır.
rotaractlar kendi toplumların, geliştirerek ve yücelterek programlara ve sosyal faaliyetlere katılmaktan memnun olurlar.
rotaract kulüpleri ancak kendilerine devamlı olarak sponsorluk yapan, yol gösteren ve danışmanlık yapan bir rotary kulübü bulunduğu sürece faaliyetlerine devam edebilir. rotaract programlarının tüm faaliyet ve projelerindeki çalışmaları belirleyen slogan şudur:

"hizmet yolu ile evrensel dostluk"

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol