glenn miller

seeyouindisneyland
alton glenn miller 1 mart 1904’te iowa’da doğmuştur. ilk orkestra çalışmalarına 1934’te başlamış, ancak bildiğimiz glenn miller orkestrasının doğuşu 1937’de olmuştur. orkestranın şarkılarına örnek olarak "in the mood", "tuxedo junction", "chattanooga choo choo", "moonlight serenade", "little brown jug" verilebilir.
27 eylül 1942’de glenn miller orkestrayı bırakarak orduya katılmak ve ülkesine hizmet etmek istedi ve paris’e gönderildi. miller burada bir ordu orkestrası kurmak istedi ve kendi orkestra elemanlarını buraya getirebilmek için inatla büyük bir çaba gösterdi ve sonunda bunu başardı. miller’a orduda“major” ünvanı verildi ve orkestra ordu için çalmaya devam etti. savaştan sonra glenn miller orkestrası rainbow corners, ve hotel de paree’de program yapmaya başladı. glenn miller kaybolduğu gece, orkestrasının daha önce gittiği paris’e gitmek için yola çıkmıştı, orada olympia’da bir konser vereceklerdi.
gelmiş geçmiş en büyük müzik orkestralarından birinin lideri glenn miller, 15 aralık 1944 gecesi londra’dan paris’e gitmek için bindiği norseman c-64 tipi küçük uçak, manş denizi (english channel) üzerinde kaybolmuş, paris’e hiç inmemiş ve bugüne dek hiçbir şekilde ne uçağın kalıntısı ne de cesetler bulunamamıştır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol