aci değil abi denilen sivri biberin aci çıkması

independence
manav ve pazarci ibneligidir.

misal sivri biberi seversin ama acisindan denk geldiginde gotu yanmi$ kediler gibi bagirirsin, ben oyleyim mesela, o sebeple de illaki aci olmayan sivri biber ararim, sorarim soru$tururum. e bunu ara$tirmanin yolu nedir ki? sike sike satan adama soracaksin "bu biberler aci mi?" diye., sonrasinda ya manavin ya da pazarcinin kucagindasin i$te, insafina kalmi$sin.eger ki adam anlami$sa acidan korktugunu yilandan korkmadigin kadar ve yine eger ki adamin ruhunda bariz bir orospu cocuklugu varsa, $u cevapla kar$ila$man son derece muhtemel;

"ne acisi abi, bal bunlar bal."

balini sikeyim. lan bal aramiyorum, aci olmasin yeter. ama yok i$te, eger ibnenin allahina denk gelmi$seniz yapabileceginiz en fazla $ey, size bu sivri biber denen illeti kakalayana sovmekten ote bir $ey degildir.

(bkz: mnskym)
laughter
bazı pazarcıların blöf yapıp, acı çıkarsa geri getir diyerek, biberi sattırma çabasının hazin sonu. aslında o acı çıkan biberi alıp, pazarcının müsait bir yerine... (devamını getirmeyeceğim, terbiyemi bozmuyorum) kardeşim, tabi ki de acı çıkabilir ama niye tatlı diye iddia ediyorsun. mesela vakti zamanında yaşlı bir pazarcı, biber alırken karışık abla demişti, nitekim tattığımızda hepsinin tatlı olduğunu farkettik. amca yalancı çıkmamak için gayet ortada bir cevap vermişti, allah razı olsun. burada mevzu pazarcıların dengesizliği değil, dürüstlüğü ve müşterisine duyduğu saygıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol