guldünya şarkıları

deniztema
türkiyenin çok önemli 13 sesi tarafından kadınlara karşı yapılan eziyetleri eleştirmek ve bir ses çıktığını göstermek adına yapılmış albümün adıdır.25 kasım dünya kadınlar gününde yayınlanacaktır.dmc’den çıkacaktır.albümün danışmanlığını naim dilmener yapmıştır.çok özel ve güzel bir albüm olacağa benzemektedir.en güçlü sesler güçsüzler için söylemiştir başlığıyla gelmektedir.albümdeki şarkılar ve söyleyenler şu şekildedir:

1-koro-kadınlar vardır

2-sezen aksu-güldünya(aylin aslım şarkısı)

3-ajda pekkan-kadın dediğin(şehrazat’ın yazdığı yeni bir şarkı)

4-nazan öncel-leyla(kendisinin yazdığı yeni bir şarkı)

5-emel müftüoğlu-adım kadın(bora ayanoğlunun yazdığı hümeyranın yorumladığı klasik)

6-aynur- qumrike/kumrucuk(eski bir kürt şarkısı)

7-zuhal olcay-neyse(funda arar şarkısı)

8-aylin aslım-karar verdim(nilüfer şarkısı)

9-nilüfer-sanane kimene(ajda pekkan şarkısı)

10-şebnem ferah-masum değiliz(sezen aksu şarkısı)

11-şevval sam-kibritçi kız(kendisinin yazdığı yeni bir şarkıdır.)

12-rojin-sil baştan(şebnem ferah şarkısı)

13-ayten alpman-ve tanrı aşkı yarattı(kendi şarkısı yeniden yorumlamıştır.)

14-funda arar-dünden sonra yarından önce(zuhal olcay şarkısı)

albümde 3 tane yeni şarkı vardır.ancak sezen aksu,şebnem ferah ve aynur yorumları çok iyi olarak görülmekte ve bu davada büyük sesi çıkaracağı umulmaktadır.
deniztema
sertab erener,işın karaca,deniz seki,candan erçetin,leman sam ve zerrin özer gibi güçlü müzisyen kadın modellerinin de olup çift cdlik bir hadise olmasını beklerdim.
alanissa
ayrıntılar
http://www.hurriyet.com.tr/pazar/10423284.asp


albümü hemen almak lazım.
şahane isimleri bir arada barındıran tek albüm olsa gerek. .

birde az önce aylin aslım kendi grubu üzerinden kişilere mesajlar gönderdi . mesajı buradan sizlere iletmek istiyorum. .

"bir yila yakin bir suredir hazirligi suren guldunya sarkilari adli album bugun muzik marketlerde. kadin haklari ve ozgurlukleri, turkiye’de islenmis ve islenmekte olan namus cinayeterine dikkat cekmek ve toplumsal bir bilinclenmeye katkida bulunmak amaciyla hazirlanan bu album, belki de bu isimlerin bir arada oldugu ilk ve tek album.

guldunya sarkilari’nda sezen aksu, ajda pekkan, nazan oncel, nilufer, sebnem ferah, aynur, rojin, sevval sam, funda arar... gibi turkiye’nin degerli kadin sesleri yer aliyor. bazi sarkicilar burada kendi sarkilarini soylerken, bazilari da birbirlerinin sarkisini seslendirdi. ornegin sebnem ferah sezen aksu’nun "masum degiliz" ini soyledi, ben nilufer’in "karar verdim" adli sarkisini.

bu konuda kadin muzisyenlerin bir araya gelmesi yeterince onemli bir olay; ama benim icin baska buyuk bir anlami daha var: onceki albumum gulyabani’de yer alan, hatta zamaninda trt tarafindan yayini yasaklanan guldunya adli sarkimi sezen aksu seslendiriyor! benim yazdigim bir sarkiyi sezen aksu’nun soylemesi herhalde bu hayatta alabilecegim en guzel hediyelerden biri...

"aile ici siddete son!" hareketine destek olmak istiyorsaniz, bu albumden bir orijinal kopya edinin- arsivinizde bulunmasi hem size iyi hissettirecek, hem de onbinlerce siddet kurbani kadin ve cocuga...
gorusmek uzere,
aylin "

bununla ilgili olarak ; aylin aslım 24 kasım ’ da ntv de gece gündüz programının konuğu idi. bu albüm ile ilgili olaraktan. kaçıranlar ve izlemek isteyenler için .
buyrunuz ;http://www.ntvmsnbc.com/modules/habervideo/video.asp?catid=26&cbvideo=8679&cbquality=1

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol