9 kasım 2008 fenerbahçe galatasaray derbisi

nick nicki nickince
bu seneki derbi biraz daha leziz olacak. çünkü sadece iki ihtimal var:
* ya fenerbahçe her zaman olduğu gibi, ne kadar kötü durumda olursa olsun galatasaray’a karşı ezici bir futbol oynayacak ve maçı rahat kazanacak.
* ya da dede korkup da takımı geri kaçıracak ve fenerbahçe fark yiyecek, dede kovulacak.

benim içimden geçense bir fenerbahçeli olarak ikincisinin gerçekleşmesi. tüm camiaya daha yararlı olur diye düşünüyorum.
rockcucocuk
galatasaray her ne kadar diğer takımlar karşısında üstünlük kazansa da fenerbahçe’nin oynadığı futbol karşısında yetersiz kalıyor.
kadıköydeki atmosfer ve oynanılan futbol fenerbahçeyi bu dev derbide başarıya götürür.
angelus
lincoln ün çift vuruştan direkt gol atmasına müteakip ilgili golün hakem tarafından geçersiz sayılmasına neden itiraz edildiğini şu dakika oldu anlamış değilim. zannediyorum futbol kuralları ile ilgili bir takım bilgilerden muaf kendileri. bunun için ilgili yerlerde el kitapcıkları satılıyor, edinilebilinir. geri kalan ise bilindik ritüel. 1, 2 vs. güzel maç. evet.
be perfect
tipik bir galatasaray-fenerbahce derbısıdır.galatasaray ilk 30 dakıka bastırır,gol atar,sut ceker,pres yapar...sonra ilk fenerbahce atagında galatasaray kalecısı donakalır topu ızler,ruzgarın etkısıyle yon degıstıren sut 90 gıder,defansa carpar kalecıyı asar,sahaya uzaylı gırer vs. vs. fenerbahce one gecer ve mac bıter.2.devre sınır kupu olmus etrafa saldıran galatasaraylı oyuncular ve rahat rahat oynayan gol atan bi fenerbahce izlersınız.ben 10 senedır bi galatasaraylı olarak bu dongu kırılacak dıye izlıyorum bu macları ve degısmıyor,degısmeyecek.galatasaray sampıyonlar lıgınde fınal oynar,fınalde mılana 5 atar ama gıder o sezon fenerbahceye yenılır.fenerbahcede bunu basarı sayıp yoluna devam eder.
nick nicki nickince
fenerbahçe’nin ne durumda olursa olsun galatasaray’ı rahat yendiğini bir kez daha gözler önüne seren maçtır.

2002-2003 sezonunu hatırlayalım hep beraber...
fenerbahçe son maçında diyarbakır’a da kendi evinde 3 puan bırakıp 6. olmuş ve gelecek sezon avrupa’ya gidememişti. 20’li yaşlarının başında bir fenerbahçe’li olarak hatırladığım en kötü sezonuydu bu fenerbahçe’nin. ama o sene bile galasataray’ı kadıköy’de tarihi bir farkla yenmeyi başarmıştı.

bunun üzerine, son olarak, galatasaray taraftarları "yok topuğunu çarptı gol girdi, yok rüzgar esti, iğne deliğinden geçti" diyeceklerine...
buram buram gol olacağı belli olan 3. gol öncesinde defanslarının aldığı konuma, ceza sahaları içinde kaç futbolcuları olduğuna, carlos topa vurduktan sonra bu oyuncuların ne yaptığına ve seken topa kaç tane fenerbahçe’linin koştuğuna baksınlar. zira ben baktım ve galatasaray gibi büyük bir klübün halı sahada bile yenmeyecek böyle bir golü yemesine can-ı gönülden üzüldüm. ceza sahası içinde 4 futbolcu, roberto carlos’un önü bozok yaylası gibi, kaleciye koşan 4 fenerbahçe’li futbolcu da zaten dikkat ettiyseniz koşularını kesmeden gol turlarına devam ettiler.

ondan sonra da yok şanstı anacım, rüzgar tersten esti kalecinin gözüne toz kaçtı falan gibi bahanelerin altına sığınmayın.

takımınızı gerçekten seviyorsanız, başarısızlığın ardında şanssızlık, talihsizlik gibi mazeretler göstermeyin; yanlışlarını görün ve bunları belli edin. suçu kadere, rakibin şansına değil, kendi takımınız oyuncularına, taraftarına ve hatta yönetim ve teknik ekibe atın, takımınız düzelsin. siz de "10 senedır bi galatasaraylı olarak bu dongu kırılacak dıye" izlemeyin maçları, bir şeylerin yapın, değiştirin. yoksa zaten kendinizin dediği gibi "değişmiyor, değişmeyecek". değişmez de.

zira boku şansa atarak şansınızı değiştiremeyeceğinizi aklı mantığı olan herkes biliyor.
be perfect
kesınlıkle fenerbahcenın galatasarayı her fırsatta yenecegını ıspatladığı mactır.2020-2021 sezonunu gozumuzde canlandıralım simdi.galatasaray muzesıne 12 sampıyonluk bi okadar turkıye kupası goturmus, sampıyonlar lıgı fınalı oynamıs, 2 uefa kupası muzesıne tasımıs 2020-2021 sezonundada 10 puan farkla lıder.fenerbahce ıse o sezon 6 sırada baskan azız yıldırımın koltugu sallantıda(!) fenerde alexın alternatıfı bulunamamıs vs.yıne kadıkoy stadı yıne bir derbi.gs yuklendıkce yuklenıyor rakıbıne..ılk golu buluyor sevınıyor delıler gıbı.10 dakıka sonra cılız bir fb atagı 11 gslı futbolcunun bi anlık dalgınlıgıyla top aglarla bulusuyor.lıgden kopmus,borc batagına saplanmıs,avrupa kupalarından kopmus fb sankı sampıyon olmuscsına sevınıyor.bir atak daha ve sahanın kenarında bacagını tutan genc semıh(!)acılar ıcınde.bir serbest vurus ve ceza sahasına kesılen ortada kafayı vuran adı artık herneyse fbnın brezılyalı stoperı ve goool.taraftarlar yıkıyor adeta saracoglunu.6.lıkmıs kume dusmekmıs avrupa kupalarıymıs hıc onemı yok.galatasarayı yenıyorlar bı dusunun.daha buyuk zafer varmı bir fenerbahcelı ıcın...işte "bir galatasaraylı olarak 10 senedır bu dongu kırılacak dıye"bu yuzden ızlıyorum bu macları.cunku galatasarayın kaybettıgı sadece bir 3 puandır.yıne gıder yedek kadromuzla sampıyon oluruz biz ama futbolcumuza asla tek mac ıcın aslansın kahramansın demedıgımız gibi,tek bi macla gıder kesın demeyız.sansa bok atarız cunku bılırızkı galatsaray her halukarda fenerbahcenın hayallerını gerceklestırır.3puanı hanesıne yazdırıp sampıyon olmuscasına sevınmez.sansa bok atar cunku futbol bi yerde hukmunu sanslıdan yana kullanır.bu da kadıkoyde fbnın lehıne olur malesef.
independence
memleketin gundemini bir anda degi$tiren mac.

ulkede teror bitmi$, ergenekon cozulmu$, elektrik zammi daha dun gotumuze girmemi$ gibi herkesin agzinda bir fenerbahce bir galatasaray. fenerbahce galatasaray’i 4-1 yendi, ulke gulisan oldu, artik sokaklarda cocuklar polislere ta$ atmiyorlar, dtp bu zaferin $erefine pkk ile alakali tum baglarini kopardi ve pkk’ya "teror orgutu" dedi, ba$bakan tum gizli hesaplarini halkla payla$arak istifa etti, abdullah gul "bu koltuk bana bir beden buyuk geldi" dedi cumhurba$kanligini birakti, ergenekon’un aslinda bir sirk oldugu anla$ildi, teroristler hepten teslim oldu.

super macti.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol