türkiye de son günlerde tirmanan gerilim

independence
dogu ve guneydogudan bahsetmiyorum sadece. turkiye’nin genelinden bahsediyorum. agri’sindan van’ina, istanbul’undan adana’sina, tum turkiye genelinden bahsediyorum. dtp’nin provake edebildigi her yerden bahsediyorum bu yazimda.

olaylar abdullah ocalan’in imrali’da i$kence gordugu iddiasi ile patlak verdi.

(bkz: abdullah ocalan imrali da dovuldu iddiasi)

bu iddianin sahibi de belliydi, yaratilmak istenilen etki de belliydi. nitekim belli olanlar eksiksiz olarak gercekle$ti, ulke kari$ti. hazir kari$iklik varken daha neler yapabiliriz acaba diye du$unen dtp’li milletvekilleri hemen kendilerini dogu illerine attilar ve "sozde" protesto eylemlerinin ba$ina gectiler, insanlari provake ettiler, cocuklarin on saflarda yer almasini sagladilar. ba$bakan’in diyarbakir gezisi esnasinda dtp li belediye copleri toplatmadi, ba$bakan copler arasinda gezdi diyarbakir’i. bu gezi esnasinda diyarbakir esnafi kepenk kapatti, bu bir isyan provasiydi tipki deniz baykal’in soyledigi gibi.

olaylarda dtp milletvekillleri hep en on saflardaydi, $unu yapin dediler onlar yapildi. lise ogrencileri gruplarin ba$inda polise ta$ atiyorlardi, monotof kokteyli atiyorlardi. cunku kendilerini temsil ettigine inandigi insanlar o $ekilde talimat vermi$ti.

"polise ta$larla sopalarla monotof kokteylilerle saldirin."

cocuklar polise tipki kendilerine soylenenler gibi saldirdilar, ta$larla, sopalarla, monotof kokteylilerle. dtp milletvekilleri yapilan sozde mitinglerde sahneye ciktilar, ellerine mikrofonu aldilar ve "ba$bakan yarin burayi ziyaret edecek. kendisini nasil kar$ilayacaginizi size birakiyorum, siz ne yapilmasi gerektigini zaten bilirsiniz." dediler. bu cumlenin altinda yatan provakatif anlam cok acikti.

"diyarbakir’da olanlari gorun, ornek alin, ona gore davranin."

abdullah ocalan’in imrali’da i$kence gordugu iddiasi sadece bahaneydi, abdullah ocalan daha once de zehirlendi iddialari ile gundeme getirilmi$ti ayni ki$iler tarafindan ancak ulke bu denli kari$mami$ti. oysa bu sefer i$i siki tuttular, bizzat protestolarda on saflarda yer aldilar ve hatta hatta ellerinde mikrofon $unlari soylediler.

"sayin ocalan serbest birakilmali."

gidilen yol, yol degil. varilmak istenilen nokta hayirli bir nokta degil. dillerinden bari$i karde$ligi ve demokrasiyi du$urmeyen insanlarin kalplerindeki karanlik ulkenin hemen her $ehrine yayildi. ve daha kotusu bu parti hala meclis catisi altinda sozde milleti temsil ediyor.

turkiye ne yazik ki demokrasinin bir beden buyuk geldigi bir ulke. oyle ki demokrasi adina bu insanlarin teroru meclisin catisi altindan desteklemelerine mudahale edilemiyor. demokrasi dunyanin en super $eyidir belki, ama sinirlari olmalidir. aksi takdirde dtp ve ayni zihniyette olan siyasi partiler hayatimizi alt ust etmeye devam edecekler.
gerzekparatoneri
oncelikle pkk sorununu tirmandiran dis guclerin bu ozen ve intizami alkislanmalidir. zira turkiye’yi yillardir getirmeye calistiklari seviyeye getirdikleri asikardir.
ocalan’in hala imrali’da krallara layik bir bicimde yasamasi aslinda bir buhrandir turk milleti icin. onca bebegin, onca mehmetcigin katili o, o deyip soylemek istedigim tum hakaretleri yuttugum insan, nasil olur da herhangi bir sekilde beslenir, barindirilir? sonunun bu olacagi hic mi bilinmez? pkk nin buna gosterecegi tepki hic mi hesaba katilmaz? aslinda katilir katilmasina ama korku nelere kadirdir iste burada gorulur. bahsettigim o dis gucler, gormedigimiz zamanlarda, bilmedigimiz kisilere nasil bir ultimatom vermektedir ki ocalan’in kilina dokunulmaz? ocalan kimdir ki? nasil bir guce sahiptir ya da arkasinda hangi gucler vardir ki bu is bu kadar uzamistir? soru cok ama cevap yoktur.
simdi, biz tum bunlarin ayrimindayken bir grup bolucu, bir grup sempatizanin olaylari bu sekilde tirmandirmaya calismasi, ocalan’a siddet uygulandigini israrla one surmesi ne kadar inandiricidir? inanan insanlarin amaci nereden vurmaktir hala dusunmekteyim. korkmayiniz efendim, eger bugun ocalan hala yasiyorsa bu barindirildigi yerin guvenli oldugunun isaretidir.
tirmanan gerilime gelecek olursak aslinda sinyalini ocalan’in yakalandigi ilk gun verdigi rahatlikla soylenebilir. zira pkk gibi rezil bir orgute ve meclisin icindeki gucleri ve temsilcileri kepaze dtp’ye de ancak boylesi bir politika yakisirdi. ancak bu nifak cabalari, son cirpinmalar, son kulaclarin gidebilecegi yer neresidir? gorunuz efendiler, tarihte hicbir bolucu orgut amacina ulasamamistir. kaldi ki bu ve bunlar gibi korkak insanciklarin ulasabildikleri son nokta yine basladiklari nokta degil midir?


neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol