internet explorer 8 beta 2

independence
$imdi ben yeni bir $ey ke$fettim. mesela ayni browser icerisinde 6 tane internet sayfasi aciyorsun. bu durumda ie7’de kontrol ettigin zaman task manager icerisinde sadece 1 adet iexplorer exe gorurdun, oysa bu browserde en az iki tane iexplorer exe goruyorsun ki bu rakam kimi zaman 6 ya bile cikiyor. bu da daha fazla i$lemci ram cpu kullanimi falan demek oluyor haliyle.
independence
url lerin yazildigi bolumde domainin koku ve uzantisi haric diger bolumleri(http://www bolumu) sonuk cikmakta. guzel bir ozellik olmu$, ne i$imize yarayacagini anlamami$ olmama ragmen.
independence
en kotu taraflarindan birisi de $u;

eger kimi i$lemlerden sonra sayfayi browserin uzerindeki geri tu$u ile geriye almaya cali$irsaniz, yani bir onceki sayfaya donmek isterseniz zaman a4imi uyarisi verip sayfayi goruntulemiyor. e oysa ben o ozelligi her gun onlarca defa kullaniyordum. bu ozellik kaldirildiysa nicin hala o geri ileri butonlari var, yok eger kaldirilmadiysa nicin zaman a$imi hatasi veriyor.

buyuk bir bug.
independence
ayni browser icerisinde acilan birden fazla sekmeler makineyi cildirtiyor. browserde 5 sekme actin mi 6. sekmenin acilmasi cehennem azabina donuyor. abartisiz 10 saniye bekletiyor insani yeni bir sekme acmak icin. fena bir $ey bu.
independence
.htm uzantili dosyalari notepad de aciyor, ama eger uzantiyi .html yaparsaniz html sayfasi $eklinde gosteriyor. belki bir ayari vardir bir yerlerde ama ben bilemedim.
independence
hayati kilitlenmekle geciyor bu browserin. 4/5 tane ayni browserde acilen sekme browseri direk kilitliyor, i$ yapamaz duruma getiriyor insani. duzeltsinler bunu.
independence
kimi zaman bir sekme acmaya cali$iyorsun acilmiyor, allah allah diyorsun yeniden deniyorsun yeniden acilmiyor. aslinda acilmiyor gibi gozukuyor, taskmgr.exeyi bir acarsan icerisinde acmak istedigin sekme sayisi kadar iexplorer.exe goreceksin. taskmgr.exe yolu ile bunlarin topunu kapatmazsan sittin sene yeni sekme acamazsin.

bir diger yandan da kimi zaman internet sayfalarini acmiyor, cillop gibi sayfaya bulunamadi diyor cileden cikartiyor insani.

hele $u son oturumu kurtar zikkimi yok mu, deli eder insani. benim acili$ sayfamda 5 tane sekme var, bir internet explorer actigim zaman icerisinde 5 ayri sekme ayni anda aciliyor. bunda bir hata olu$tugunda son oturumu kurtar kismina tiklarsam eger sevgili internet explorer 8 betacigimiz, her bir acili$ sitesini ayri bir sayfa olarak algiliyor ve 5 tane ayri ie8 beta aciyor, actigi ile de kalmiyor her ie8 beta nin icerisinde de 5 er tane ayri sekme aciyor.

bir anda makinenin ici 5 ayri browserde acilan 5 er adet internet sitelerinden olu$tu mu?

olu$tu.

yani bir oturumu kurtar dememin makineme maliyeti 5x5=25 adet site acilmasi.

e gene delirdim ben $imdi bu salakliga.
independence
nefret ettim ben bu tarayicidan ya. bugune kadar uretilmi$ en boktan ie surumudur bu, bilginiz olsun. yuklemeye hevesliyseniz sakin ola ki yuklemeyin, sagi solu civir civir bug kayniyor, anlat anlat bitmez.

sonunda uyumluluk gorunumune ragmen pek cok sitede sicar oldu ki evlere $enlik bir durum. yuklemeyin arkada$im hic bo$ yere, sinir hastasi olursunuz vallahi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol