pasif duygusal intihar

steroid
ilişkilerinde birşeylerin ciddi anlamda ters gittiği kişinin adeta sıkıntı müptelası olmuş vaziyette içinde bulunduğu dramı sürdürmesidir.

burada olay şudur ki, kişi yediği haltın veya haltların kendisini ne boktan durumlara soktuğunu gayet iyi bilir, muhtemelen bu durum yüzünden ilerde sıkıntıların katlanarak artacağını da bilir, bu işkenceye son vermek için yapılması gerekenleri millet 100 bin kere söylemeden önce de kendisi biliyordur, hatta zaman zaman sıkıntının hafiflediği anlarda, herşeyi düzelttiğinde kavuşacağı ferahlık hissini de tatmıştır.

gel gelelim bu kişi içinde bulunduğu durumun verdiği yırtıcı ve canyakıcı hislere öyle alışmıştır ki yapılması gerekenleri yapacağına kendini daha da boka batırır.
öyle tuhaf mazoşist bir zevktir bu..

ama gün gelip de bütün o sular durulduğunda ruhundan kopan her parçanın yerinde kalıcı izler taşıdığını görür.. artık hisleri eskisi gibi değildir. belki de artık hisleri bile yoktur. duvarlaşmıştır..

14 yaşında 3 kere kaçırılıp zorla evlendirildikten sonra hastalık, gözyaşı, dayak, aldatma, hakaret ve işkenceyle geçen 5 yılın ardından kendisine evlilik niyetiyle yaklaşan kişiyi "boşansam da ben onun için herşeyi yaparım.. zaten artık kimseye güvenemiyorum" sözleriyle reddeden kadın pasif duygusal intiharın en tipik örneğidir.

bu entry yi bir götoluşun günah çıkartması olarak görebilir kimi insanlar. tabi onların kendi fikirleridir, saygı duyarım. yada duymam içimden söverim.. ama duyuyomuş gibi yaparım ipnelere.. çünkü o zaman medeni oluyosun. neyse, sonuç olarak insanların yaz aşkı dediği olayın benim geçmişimde yaz realty show una dönmüş halidir bu anlattığım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol