anatomie de l enfer

independence
$imdi filmi irdeleyelim..

bu film "sanat filmi" olarak adlandiriliyor, rotterdam film festivali’nde falan da gosterime girmi$ ustelik. o halde filmi incelemek adina fransizlarin sanat filmi kriterlerine bir goz atmakta fayda var.

1- bir kadin vardir ba$rolde ve ne agdanin ne de jiletin icadindan haberdar degildir, zira 300 senedir genital bolgelerinde bulunan killara tuylere hic dokunmami$tir.
2- bir adam vardir bo$rolde ve bu adamda mide namina bir $ey yoktur. kadin regl durumundayken vajinasindan iceri neredeyse tum elini sokar ve cikartir, ardindan da eline bula$an regl kanlarini agzina sokar.

3- bir kadin vardir ba$rolde ve regl donemindeyken vajinasinda bulunan tamponu cikartir suya koyar, suya kari$an kanlari icer.

4- bir adam vardir ba$rolde ve regl donemindeki kadinin tamponundan cikan kanlarin kari$tigi suyu kadinla birlikte icer.

5- bir adam vardir ba$rolde ve diger ba$rol oyuncusu olan kadinin vajinasina kadin uyurken bahce tirpani sapi sokar.

5- bir kadin vardir ba$rolde ve ba$roldeki adam elindeki bahce tirpaninin sapini vajinasindan iceri sokarken uyumaya devam eder, gikini cikartmaz, hissetmez bile.

tum bunlari spoiler parantezina almadim ki bu filmi izlemeye yeltenenler nasil bir film ile kar$ilacacaklarini bilsinler, filmi izleyip kadinlardan ya da erkeklerden sogumasinlar. bu arada filmin %95 i bir kadinin yatakta yatmasi ve kadinla adamin anlamsiz ve anla$ilmaz cumleler kurmasi uzerine kurgulanmi$.

bu film bana marquis de sade’nin 120 days of sodom isimli kitabini hatirlatti. rocco filmde bir de bok yemi$ olsa tam olarak o kitaptan esinlenmi$ler diyecegim.

kisacasi eger tum igrenclikleri bir filmde toplarsaniz ve filmin %95 ini bir yatakta yatan bir kadin uzerine kurgularsaniz fransizlara gore bu bir sanat filmi oluyor ne guzel.

not: izlemeyin, izletmeyin, izlemeye cali$anlari uyarin.

filmin kunyesine de degineyim azicik;

filmin yonetmeni catherine breillat isimli bir kadin. filmin ba$rollerinde amira casar ve rocco siffredi oynuyor ki filmde oynayan bir ucuncu $ahis olmadigi icin her iki ki$i de mecburen ba$rol oyuncusu oluyorlar. film 2004 fransiz yapimi ve imdb’de $u anda 4,2/10 puanda.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol