15 ekim 2008 çukurca pkk çatışması

independence
yeni bir haber, yeni $ehitler, yeniden ocaklara du$en sondurulemez ate$ler.

haber aynen $u $ekilde;

5 askerimiz daha şehit
hakkari ve şırnak’ta çatışma 5 asker şehit, 5 terörist ölü

hakkari, (dha)
--------------------------------------------------------------------------------


helikopter inişte kırıma uğradı: tugay komutanı’nın da aralarında bulunduğu 15 asker yaralı

hakkari ve şırnak’ta çıkan çatışmalarda 5 güvenlik görevlisi şehit olurken, 5 terörist de ölü ele geçirildi. şırnak’ta inişe geçen bir helikopterin kırıma uğraması sonucu aralarında tugay komutanı’nın da bulunduğu 15 asker yaralandı.

genelkurmay başkanlığı’nın internet sitesinde verilen bilgiye göre hakkari’nin kavaklı bölgesi’nde sürdürülen operasyonda görev alan bir komando bölüğü teröristlerin bulunabileceği yerlere dün saat 20.30’da manevra yaparken patlama oldu. şiddetli patlamanın ardından pkk’lı teröristlerin açtığı ateş sonucu 4 güvenlik görevlisi şehit oldu. güvenlik güçlerinin karşı ateşi üzerine teröristler kaçtı. bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla operasyon devam ediyor.



helikopterle sevk

pkk’lı teröristlerin kaçış yönünü kesmek amacıyla bölgeye gece helikopterlerle birlikler sevk edildi. bir helikopterin inişi esnasında teknik arıza meydana geldi. kırıma uğrayan helikopterde ağır yaralanan 1 güvenlik görevlisi kaldırıldığı şırnak asker hastanesi’nde şehit olurken, aralarında tugay komutanı’nın da bulunduğu 15 personel hafif yaralandı.

hakkari’de 4 terörist

hakkari’nin şemdinli ilçesi’ne bağlı derecik bölgesinde, kuzey irak sınırına 4 kilometre uzaklıkta bir grup terörist tespit edildi. düzenlenen operasyonda 4 terörist ölü ele geçirildi.

şırnak’taki cudi dağı bölgesinde icra edilen operasyonda da 1 terörist etkisiz hale getirildi.

şehitlerin acisi

bu arada çatışma bölgesine birlik sevki sırasında inişe geçerken kırıma uğrayan helikopterde şehit olan askerin bitlis’in tatvan ilçesi nüfusuna kayıtlı piyade onbaşı orhan marhan olduğu bildirildi.

şehit askerlerden ümit çiftçi ile selvi sefa kılıç’ın izmir’de oturan aileleri de acı haberle gözyaşlarına boğuldu.

polis de alarmda

hakkari’nin kavaklı bölgesi’nde 4 askerin şehit olmasının ardından çukurca ilçe merkezinde polis de alarma geçti. ilçeye giriş çıkış yapan araçlar muhtemel eylemlere karşı didik didik aranıyor.

şehitlerin kimlikleri

hakkari’deki çatışmada şehit olan askerlerin uzman çavuş ferhat erdin (amasya), komando er ferdi sefa kılıç (izmir), komando er umut çiftçi (izmir), er hasan irkoç (muş) olduğu belirtildi. şırnak’ta helikopterin kırıma uğraması sonucu yaralandıktan sonra şehit olan askerin ise piyade onbaşı orhan marhan (bitlis) olduğu belirtildi.

http://tinyurl.com/4dflhf

yorum yapmaksizin yazdim bu entryi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol