askeri mahkemenin medyaya yayın yasağı getirmesi

independence
bugun oldu bu da.

taraf gazetesi’nin 4 ekim 2008 semdinli aktutun pkk saldirisi ile alakali kimi gizli belgeleri if$a etmesi ve diger yayin organlarinin da bu gazeteyi refere ederek benzer yayinlar yapmasi sonucunda, askeri mahkeme tarafindan tum medya yayin kurulu$larina soru$turma bitene kadar yayin yasagi getirildi.

bir askeri mahkeme, sivil yayin kurulu$larina yayin yasagi getirebiliyor. ben bu gune kadar zannederdim ki askeri mahkemeler sadece askeri personel ile alakali konularda yargilama ve karar verme yetkisine sahiptir, meger sivil hayata da mudahale edebilme yetkileri varmi$. oyle ki basin yayin organlarina yayin yasagi getirebilecek kadar hem de. oysa olmasi gereken bence askeri mahkemenin sivil bir mahkemeden boyle bir talepte bulunmasi ve sivil mahkemenin de uygun gormesi halinde boyle bir karari vermesidir. oysa bu durumda askeri mahkeme hicbir sivil yargi organina dani$maksizin direk olarak yayin yasagi getiriyor.

e nerede kaldi asker ile sivil ayrimi? peki sivil mahkemeler nicin askeri personeli yargilayamiyor bu durumda? ya da sivil bir mahkeme askeri bir organa herhangi bir yasak, herhangi bir kisitlama getiremiyor?

yanli$ kararlar ve yanli$ uygulamalarla bu ulke cok kari$tiriliyor cok. kaynayan kazanin altina yeni odunlar atiliyor, hata yapiliyor ve bu hataya ordu da alet oluyor bilerek yahut bilmeyerek.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol