15 ekim 2008 ilker basbug un basın açıklaması

benduruyorumsebagitti
4 ekim 2008 şemdinli aktütün pkk saldırısı sonrası medyada yazılıp çizilen eleştiriler ve nihayet taraf gazetesinin yayınladığı belge, bilgi ve fotoğraflarla ilgili olarak yaptığı sert! açıklamadır. $öyledir:

"genelkurmay ba$kanı orgeneral ilker ba$buğ, bayraktepe olayına ili$kin basında yer alan bilgilerin doğruyu yansıtmadığını belirterek, sert bir açıklama yaptı. aktütün karakolu’nu koruyan bayraktepe olayının terör örgütü için bir intihar saldırısı, mehmetçik için kahramanlık destanı olduğunun altını çizen orgeneral ba$buğ, "bunu örgütün yaptığı eylemleri ba$arılı gibi gösterenler akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar" dedi.

genelkurmay ba$kanı orgeneral ilker ba$buğ, astsubay meslek yüksek okulu öğrenci alayı’na sancak teslim töreninin ardından düzenlediği sürpriz basın toplantısına törene ili$kin duygularını anlatarak başladı. orgeneral ba$buğ, "gerçekten bu izlemi$ olduğumuz tören ve törende öğrenci alayından almı$ olduğum duygulardan çok mutlu oldum ve gurur duydum. umarım ki bu güzel tören basınımızda ve medyada da yeterli seviyede yer alır. daha önce de ifade ettiğim gibi subay ve astsubaylar ordumuzun iki temel direğidir. dolayısıyla bugün burada bulunmaktan ve bu törene katılmaktan gerçekten onların komutanı olarak büyük bir gurur ve mutluluk duyuyorum" dedi.

-"bayraktepe kahramanlik destanidir"-

orgeneral ba$buğ, daha sonra aktütün saldırısına ili$kin geli$meleri değerlendirirken de $unları söyledi:

"sizlere bu vesileyle değineceğim diğer bir konu ise aktütün karakolunun emniyetini sağlayan bayraktepe’de meydana gelen olay ile ilgili geli$melerdir. ilk önce $unu herkesin iyi anlamasını istiyorum. bu olay bayraktepe’de meydana gelen olay bölücü terör örgütü açısından adeta bir intihar saldırısıdır. bunu açın okuyun öğrenin. bayraktepe’de çarpışan askerlerimiz açısından ise daha önce de ifade edildiği gibi bu bir kahramanlık destanıdır.

olayın hemen akabinde her zaman olduğu gibi olayın bütün boyutlarının incelenmesi görevi kara kuvvetleri komutanı tarafından ikinci ordu komutanına verilmi$tir. incelemenin sonuçlanmasına müteakip, tsk’nin kendine olan güveni tamdır. dolayısıyla kendine güveni tam olan bütün kurumlar gibi bu incelemenin sonuçlanmasını müteakip elbette kamuoyu ile payla$ılması gereken hususlar kamuoyuna bilgi olarak verilecektir. ayrıca bu konulara ili$kin bilgileri sızdıranlar ve bu gizli bilgileri kullananlar hakkında da adli i$lemlere ba$lanmı$tır.

$imdi bu noktaya $u söyleyeceğim hususa dikkatinizi çekiyorum. bütün bunlara rağmen, bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri altını çiziyorum, ba$arılı gibi gösterenler, tekrar ifade ediyorum ba$arılı gibi gösterenler akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar. bunu herkesin iyi anlamasını istiyorum."

-"herkesi dikkatli olmaya doğru yerde durmaya davet ediyorum"-

orgeneral ba$buğ, son dönemde ele$tiri sınırlarının a$ıldığını ifade ederek sözlerini $öyle tamamladı:

"tsk, bugün her zamankinden daha güçlü daha kararlı, daha azimlidir. son günlerde yoğunla$an sistemli saldırılar, emin olunuz ki tsk’nin gücünü, kararlılığını, azmini arttırmaktan başka hiçbir i$e yarayamaz. bir ordunun bu tip saldırılar karşısında, ki bu saldırılar doğru bilgiye dayanmayan sınırları a$an ele$tirilerdir, bu tip saldırılar karşısında her ordunun vereceği cevap ve tepki bellidir. ve bu husus bütün ordular için de geçerlidir. bu açıdan son sözüm $udur: dolayısıyla herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum. benim size bugün söyleyeceğim bunlardır."

http://www.stargazete.com/politika/basbug-medyaya-sert-cikti-136803.htm

izlemek isteyenler için:

http://www.stargazete.com/politika/basbugdan-medyayi-tehdit-gibi-aciklama-video-136836.htm

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol