engin çeber

independence
28 eylul tarihinde polise mukavemet sucundan oturu cezaevine konulan, ancak cezaevine konmadan once karakolda polisler tarafindan dovuldugu ve daha sonra da cezaevinde dovuldugu iddia edilen ki$i. sonuc olarak cezaevinde i$kence gordugu ve bu sebeple de hayatini kaybettigi soylenmektedir. adalet bakanligi i$kence iddialarindan sonra soru$turma ba$latti, chp’de mecliste soru onergesi verdi.

"bu yapilanlar bugune kadar yitirilen hangi cani geri getirdi ki" sorusu geldi bir anda aklima ama susuyorum.
independence
bugun turkiye’de bir ilk ya$andi ve adalet bakani kameralarin onune gecerek cezaevinde i$kence gorerek hayatini kaybeden engin ceber’in ailesinden ozur diledi. bu gercekten takdire $ayan bir hareket, evet ama i$kencelerin onune gecebilmesi icin hicbir caydiriciligi yok. umalim ki daha da ileriye yonelik adimlar atilabilsin bu konuda.
independence
engin ceber’in cezaevinde devlet gorevlileri tarafindan katledili$i ile alakali haberlerin yayinlanmasina, "soru$turmanin selahiyeti icin(?)" yasak getirildi. devletin polisi gardiyani adam oldursun, devletin hakimi savcisi bu cinayetlerden haberdar olunmasini engellesin, gul gibi gecinip gitsinler.
mandela
polis devleti’nin sayısız kurbanlar kervaına katılmış kişidir festus, babat, ceber, yaz yaz bitmez ama tepki hiç gelmez.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol