damaklık

pariscombo
dislerdeki ufak carpikliklari gidermek ya da dis teli tedavisinden sonra, dislerin yine ayni hali almalarini engellemek icin kullanilan aparetlerdir. agizin alt ust kalibinin alinmasi sonrasi hazirlanirlar.konusurken komik hallere girmenize ve kendi kendinize gulmenize sebep verebilen eglenceli seylerdir.
isimsiz kahraman
apareyde denir.
agzinizda olcu alinmak icin kullanilan acayip hamur gibi sey kuruyunca bi gun hasta eder insani.
yemek yerken cikarilir.
ilk alti ay 24 sonraki 6 ay 12 saat takilir.
enharista
ortodonti tedavisinin bir aşamasıdır çene proplemi olan insanlara önce çeneyi açmak için kullanılır, çenesi dar olan kişilerin çeneye göre 4 numaralı ya da 5 numaralı sağ ve solda bulunan dişleri çekilir bir süre sonra ölçü alınarak tel tedavisine başlanır. diş çekilmeden de yapılabilir yapılanlar vardır.

damaklı kullanılması dişleri geriye çekmesi açısından acı vericidir, yemek yerken o damağı çıkartmak zorunda kalırsınız ve sadece öğünlerde 1 saatliğine çıkartılma izni vardır, bundan hariç arada abur cubur için bu apareyi çıkarmak tedaviyi olumsuz etkiler.
istenmeyenadam
2 yıl tel taktıktan sonra artık bitti bu çile diye düşünürken ortodontistin "bunu 6 ay takmazsan dişlerin tekrar yamulur" sözü üzerine içimden derin bir hasiktir çekip olay yerinden bir daha dönmemek üzere uzaklaşmamı sağlayan işkence aleti.

not:haklıymış dişler eski yamukluğuna aynen geri döndü bonus olarak da tedavi için çekilen dişlerin yerindeki boşlukları sayabiliriz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol