okko

independence
ben anladim ki bu mekan ile alakali son derece kisitli $ekilde bilgi vermi$im o yorgunlukla.

$imdi efendim, oncelikle bu mekana ac karnina girmeyin, ac karnina girerseniz de reyonlarin cok yakinindan gecmeyin. gectiginiz reyonlarin ba$inda bulunan ve super bir sati$ egitimi aldigi belli olan genc insanlar, size turlu yiyecekler ikram ederek sattiklari mamulden almanizi sagliyorlar. yo hayir zorla falan degil, resmen kendi arzunuz ile aliyorsunuz zira ikram ettikleri yiyecekler o kadar lezzetli ki almadan cikmanin imkani yok gibi bir $ey. bu $arkuteri sinifinda olmasi gereken ancak resmen bir restaurant havasinda bulunan mekanin icerisinde her ihtiyaciniz du$unulmu$. aciktin ama eve kadar bekleyebilecek dermanin mi yok? acik bufe salatalardan tut da izgaranin baligin envayi ce$idi pi$irilmi$ $ekilde seni bekliyor. "$undan $undan istiyorum" de, 4 dakika bekle ve al tabagini git 5 metre ilerinde bulunan mini restaurantta ye. sigarani ic, birani ic, $arabini ic, kisacasi ne istersen yap. mantar sote, minyatur lahana kizartmasi ve peynirli patates puresi monusunu 12 ytl ye alabiliyorsun ama almi$ oldugun bu monuyu 3 ki$i yesen yine tabakta bir parcasi kalir, bitiremezsin. lezzetine, kalitesine ve temizligine kimse bir $ey soyleyemez. benim gibi di$arida cok fazla yemek yiyen ancak bunu mecburiyetten yapan, aslidna evinde yemeyi hicbir $eye degi$meyecek bir insan dahi burada hic tereddut etmeden yemek yiyebildi ya ben daha ne diyeyeyim. canin mantar falan istemedi mi? hemen yan tarafinda patlicanli kebabindan tut pirzolasina her $ey mevcut. onuda mi cekmedi canin? balik ye o zaman? 10 metre ileride baligin envayi ce$idi kizartilmak uzere seni bekliyor. o da sarmadiysa birbirinden leziz acik bufe salatalar ya da pizzalar, her biri emrinde.

insan iceride kendini kaybediyor. pahali evet, ama her $ekilde deger. sadece cali$anlarin guler yuzu ve nezaketi sebebi ile bile o aradaki fiyat farklari insanin gozune batmaz oluyor.

meze reyonunu ve et reyonunu ozellikle tavsiye ederim. bu firmanin sati$ bolumu ile alakali yetkili ki$isi kimse ve cali$anlara bu sati$ stratejisini kim ogretiyorsa takdir belgesi vermek lazim. turkiyede boyle bir tane daha yer yok, yurt di$inda var mi bilemem ama ayni ko$ullarla git toronto’ya bir magaza ac paraya para demezsin yemin ederim.

http://www.okko.com.tr
hera
süpermarket, şarküteri, pastane karışımıdır. pazar sabahlarınız okkodan alınmış sıcak fırın simidi ve çikolatalı açma ile bir anda şenliğe dönüşebilir. zeytinyağlı yaprak dolması ise ölmeden yenmesi gereken şeylerden biridir.
independence
cok saglam bir $arkuteriydi burasi, pahaliydi ama verdigin her kuru$ degerdi. 2009 da tum $ubeleri bir anda kapaniverdi. bir soylentiye gore sahibi i$cilerin maa$larini odeyecegim hesabina 1 trilyona yakin kredi alip paralarla kanada’ya kacmi$. ne derece dogrudur bu bilgi bilinmez.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol