murat tuzcu

kuresel koylu
prof. dr. murat tuzcu, ünlü tıp doktoru. american college of cardiology’nin bilimse kurul başkanı.

kadıköy maarif koleji ve anadolu lisesi’nden 1971 yılında mezun olan prof. dr. murat tuzcu, 1977 yılında istanbul üniversitesi tıp fakültesi’den mezun oldu. 1981 yılında, aynı fakültede iç hastalıkları ihtisası’nı bitirdi. 1983-1985 yılları arasında elazığ’da dahiliye uzmanı olarak çalıştı. 1985-1989 yılları arasında cleveland clinic’te kardiyoloji yüksek ihtisası’nı yaptı. 1989-1990 yılları arasında boston’daki massachusetts general hospital’da özel ihtisas yaptı. ardından 1990-91 yılları arası harvard tıp fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

1992 yılından bu yana cleveland clinic’te çalışıyor ve aynı zamanda öğretim üyeliği yapıyor. şu anda dünyanın en önemli referans kalp merkezlerinden biri olan cleveland clinic kardiyoloji bölümü bşk.yrd. görevini sürdüren prof. dr. murat tuzcu, dünyanın her yerinde büyük ve saygın kongrelerde aynı zamanda da sık sık türkiye’de de konferanslar vermektedir. şu ana kadar 150’ye yakın türk kardiyologun cleveland’da ileri çalışmalar yapmasını sağlamıştır.

prof.tuzcu kalbi açmadan, ameliyatsız, anjiyo yöntemiyle kalp kapakçığının değiştirilmesi de dahil uluslararası düzeyde çığır açan yeni kardiyolojik tedavi yöntemleriyle ilgili araştırmaların da başını çekmektedir.

amerika’da kalp-damar hastalıkları üzerine yaptığı başarılı çalışmalar ile adından söz ettiren prof.dr.murat tuzcu, bu yıl dünyanın en büyük ululslararası kardiyoloji kongresi olan american college of cardiology 2007 yılı bilimsel kurul başkanlığına getirilmiştir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol