latif mutlu

kuresel koylu
1924 tunceli doğumlu olan latif mutlu, 1965’ten bu yana eğitimin içinde. özel akademi ve yüksekokullarda genel sekreterlik, genel müdürlük yaptı. özel yükseköğretim kurumlarının 1972’de anayasa mahkemesi kararıyla devletleştirilmesi üzerine, kıbrıs’ta özel üniversite kurmak üzere girişimde bulundu, kktc’den izin aldığı halde, ankara bu kararı onaylamadı

1991’den başlayarak istanbul eğitim ve kültür vakfı (istek) okullarında 3 yıl kadar genel müdürlük yaptı. 1994’te ingiltere’deki iki devlet üniversitesinden aldığı yetkiyle ve onlar adına istanbul’da üniversite derecesinde eğitim veren kurslar başlattı. bilgi eğitim ve kültür vakfı’nı kurdu. halen bu vakfın yönetim kurulu başkanı’dır.

bir vakıf üniversitesi kurmak üzere 1994 yılında yök’e yapılan başvuru 7 haziran 1996’da tbmm’de yasalaşınca, istanbul bilgi üniversitesi resmen kuruldu. latif mutlu bu üniversitenin kurucularındandır.

trt çocuk ve gençlik vakfı ile zeynep mutlu eğitim vakfı’nın kurucu ve yönetim kurulu üyesi olarak eğitim hizmetinde çalışmaktadır.

birçok avrupa ülkesini, abd ve japonya’yı kapsayan farklı eğitim sistemlerini inceleme ve araştırma gezileriyle, eğitim ekonomisi konusunda yoğunlaşan pek çok araştırma ve makalesiyle kesintisiz sürdürdüğü etkinliklerin yanı sıra, latif mutlu, kimya kompleksi kurmak ve yönetmek, patent hakları kazanmaya layık görülen yeni üretim sistemleri geliştirmek, türk astronomi derneği üyeliği, türkiye turizm yazarları ve gazetecileri derneği üyeliği gibi çalışmaların da içinde bulunmuş, politikaya girmiş, 1991 genel seçimlerinde bir partiden istanbul milletvekili adayı olmuştur.

1996 da yayınlanan "eğitim düşünceleri - dünya’da ve türkiye’de yükseköğretim" isimli araştırmadan sonra şu sıralar sokullu mehmet paşa’nın hayatını konu alan "devlet adamlığı" adındaki kitabını yayına hazırlayan latif mutlu, zamanının büyük bölümümü, dünyada hızla gelişen yeni eğitim teknolojilerini türkiye’de uygulama çalışmalarına ayırmaktadır.

latif mutlu’nun kisisel internet sitesihttp://www.latifmutlu.com ’dur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol