üçüncü köprü

orqn
boğaza yapılması planlanan köprüdür.trafiği çözmek için taşıt sayısını azaltmak yerine yol yapan zihniyetin son icadıdır.köprü yapmanın trafiği hiç bir zaman kalıcı olarak rahatlatmadığı bu kadar ortadayen bu projeye imza atanlar neye dayanarak attılar o imzayı çok merak ediyorum.
ayrıca olayın farklı sonuçları da var tabiki.
*duyduğum kadarıyla köprünün anadolu yakası ayağı istanbulun ciğerlerinin tam ortasına dikilecekmiş.millet küresel ısınma var aman çevremizi koruyalım her yer yemyeşil olsun derken bu yapılan saçmalığın açıklaması yoktur.bu biiiiir.
*o köprüyü yaptıktan sonra,ana yolları oraya bağlayan yeni yollar yapılacaktır.böyle şehrin biraz dışında yapılan yeni yollar gece konducuların cenneti oluyor hemen.hatta daha sonraları gelişip semt bile oluyorlar. (bkz: sultanbeyli)bu da uzun vadede zaten mahşer yeri gibi olan istanbulun daha da kalabalıklaşmasına sebep olacaktır.bu ikiiiiii.
*iki köprü boğaz için tamamdır.birbirlerine olan uzaklıkları çok iyi ayarlanmış ve estetik durmaktadır.ancak boğaz yapı itibariyle 3. bir köprüyü kaldırabilecek durumda değildir.3.köprü göz zevkimizi bozacaktır.bu da üüüçç.
bunları o projenin başındaki insanlar düşünmemişmidir.elbette düşünmüştür ama para bazen her şey den önce gelir.
chavez
herhangi bir yerleşkede ikinci köprüden sonra, dördüncü köprüden önce yapılan köprü.
halbuki 3. boğaz köprüsü diye bir başlık olsaydı, türkiye’de herkesçe bilinen başka bir boğazda köprü olmadığı için daha anlaşılır mı olurdu acaba? ya da tamamen yanlış da düşünüyor olabilirim...
elma sekeriiii
kuzey marmara otoyolu ihalesi olarak anılan üçüncü köprü yapımına dair karayolları genel müdürlüğünde toplanacak olan 18 dev inşaat şirketi, yarın ihale için birbiriyle yarışacak.
independence
ihaleden 4 $irket cekilmi$. sebep projeye finans bulmakta ya$ayacaklari gucluk. projenin toplam malietinin 6 milyar dolari bulacagi du$unuluyor boru degil.
independence
4 $irket cekildi ihaleden demi$tim ama sonrasinda tum $irketler cekti elini ayagini ihaleden, ihale ba$ibo$ kaldi ve iptal edildi. vay arkada$.
elma sekeriiii
1. köprü bakıma girmeden bu köprünün hizmete açılması planlanmakta imiş. köprünün yapım masrafı ise özkaynaklardan karşılanacaktır. bu ne demek? vergi yükü. hayırlı olsun.
independence
bugun yapilan ihalede nihayet ihaleyi kazanan bir firma oldu;

ihaleyi ic içtaş inşaat isimli firma kazandi. ihalenin sonucuna gore ongorulen yapim maliyeti 2,5 milyar dolar ancak bu rakamin du$me ihtimali de yukselme ihtimali de mevcut. hedeflenen sure 36 ay icerisinde koprunun yapilip 2015 de hizmete acilmasi. i$ artik sadece bakanlik onayina kaldi, eger bakanliktan da onay cikarsa firma cali$malarina ba$layacak.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol