iç mimar

lost kidy
salt bir kütleyi insan için şekillendirerek yaşayacak, çalışacak, alışveriş yapacak, bekleyecek, uyuyacak,.... alanlara çeviren kişi.
heddodepaso
olmak için mevlana sabrına sahip olunması gereken meslek. mezun olabilmek için ortalama 50 ders geçilmesi gerekir. bunların 8 tanesi projedir. projeyi destekleyen yaklaşık 10 ders daha vardır. geri kalanları ise mimarlık fakültesiyle ortak dersler oluşturur. mimarların aksine,çizimden ziyade maket ve 3 boyutlu çizimlerle projelerini anlatmaları gereklidir. sabahlara kadar maketle uğraşıp, bilgisayar başında dirsek çürütülür. projelerin not sistemi jüridir. projenin sunumunu bütün sınıf arkadaşları ve zaman zaman 6-7 öğretim görevlisinden oluşan jüri önünde büyük bir stres ve baskı altında yaparlar. diğer fakültelerdeki dersler gibi çalışmasının karşılığını almasının garantisi yoktur; bütün çalışmalarına rağmen jüri üyesinin bir kelimesi herşeyi berbat edebilir: "beğenmedim". saygı duyulmayı kesinlikle hak ederler.
dalyarock
genelde bu bölüme girebilmek için bir yetenek sınavına girmek gerekir.ilk iki seneniz özelliklede 2. seneniz genelde olabildigince zor ve kazık geçer.ilk iki senede yaptıgınız tüm projelerinizi flomastel denilen yeni kullanmaya başlayınca ana avrat sövülen bir kalemle renklendirmeniz gerekebilir.ama 3.ve 4. sınıfta bu kalemler boyalar yerini laptoplara yani bilgisayarda çizim’e bırakır.ama ilk iki sene verilen bilgisayarda tasarım derslerini yeterince iplemeyen arkadaşlar için 3. ve 4. seneler bilgisayar kurslarının kapılarında geçer.en nihayetinde okulu tamamladıktan sonra iç mimar ünvanıyla iç mimarlar odasına kaydolarak iş hayatına atılırsınız.

eğer yüksek bi dereceyle biteremediyseniz okulu yada bir yerde torpiliniz yoksa her iş başvurusu yaptıgınız yerlerde en son tercih olarak görülürsünüz.mimarlar hep önünüze geçer.piyasada işlerinizi alırlar.nası olur! olurmu lan böyle iş! dersin ama bal gibi olur.iç mimarlar odasının eli armutmu topluyo dersin isyan edersin aidatını ödemezsin.ama nafile...mimarlar herşeyi biz yaparız ulan edalarında sizi ezebilir bunlar ne anlar mimarlıktan dekoratör bunlar diye arkanızdan söverler.ama aslında sizin aldıgınız detay eğitiminin 10’da 1 ini almamışlardır.en içler acısı olansa bütün belediyelerde eskişehir belediyesi hariç iç mimarların alanına giren işleri iç mimarlar yapma yetkisine sahip değillerdir ancak bir mimar arkadaş bulup imza attırarak proje onaylatılabilir.buda iç mimarlığın en acı gerçeğidir.uzun lafın kısası ya okulundan dereceyle cıkıp rahatca bir işe girebileceksin yada iç mimarlar odasına adam gibi tuttugunu koparan biri gelene kadar bekliyeceksin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol