berserk

independence
insanin kendi canina bile zarar verebilicek duruma gelmesi..daha da kotusu bu duruma gelen insan evladi bu duruma geldigini ne kabul eder ne de anlar..
asturyas
age of oynayanlar bilir. kimse vikingleri seçmek istemez. o kadar dandik bir ırktır ki eksi özelliklerini anlata anlata bitiremem. berserk diye bir özel üniteleri var. hemen ölüyor. kendileri de baya hantal yani yavaş hareket ediyorlar. tek özelliği ; canını ölmediği takdirde yenileyebiliyor. buda bir işe yaramıyor. ben derimki sakın almayın vikingleri.
angelus
kentarö miura tarafından 1987den beri çizilen bir manga serisinin adıdır. daha sonra bu serinin animesi de yapılmıştır.

ortaçağ avrupasına benzer, fantastik bir dünyada geçen hikayeye paralı asker olarak başlayan gatts`ın hayatı anlatılır. hikayenin karmaşık yapısı ve şiddet dolu savaş sahnelerinden dolayı, seri yalnızca yetişkinler içindir.

şimdiye kadar 30 bandı yayınlanan seri, ocak 2006 itibariyle 21 milyon adet satılmıştır. japonya, fransa, italya, kore, almanya, abd, brezilya ve isviçrede, ülkelerin resmi dillerince yayınlanan serinin türkçesi henüz çıkarılmamaktadır.

oriental light and magic stüdyosu tarafından yapılan, serinin ilk 13 bandı temel alınarak yapılan 25 bölümlük anime serisi, 7 ekim 1997 ile 31 mart 1998 tarihleri arasında bir japon kanalı olan "nippon tv" de gösterilmiştir.

ayrıca seri, 2002 yılında üstün performansından ötürü, çizeri kentaro miura ya 6. osamu tezuka kültür ödülünü kazandırmıştır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol