misket bombası

independence
bildigim kadari ile bu bomba turu normalde sava$larda kullanilmasi yasaklanan bir bomba turudur.bombanin icerisine siki$tirilmi$ binlerce misket buyuklugunde metal parca yerle$tirilir ve sadece bir tanesi bile bir futbol sahasi buyuklugunde bir yeri etkisi altina alabilir.patladigi zaman yuksek basincla etrafinda ne var ne yoksa paramparca eder.daha beter bir ozelligi vardir.

diyelim ki sava$ esnasinda bir bolgeye bu bombalardan 1000 tane atildi.1000 bombanin hemen hemen 250 tanesi patlamaz, o $ekilde durur.bir sure sonra herhangi bir di$ etken sebebi ile(ki bu etken $iddetli bir ruzgar dahi olabilir) bir anda patlar ve etrafindakilere olum sacar.boyle pislik bir $eydir.

iddialara gore rusya gurcistan’i bu bombalarla vurmu$.israil de lubnan’a bu bombalardan milyonlarca adet atmi$.
cremaster
garip bir bomba adı.

çocukluğumun yaz eğlencelerinden biriydi misket.öğrenciyken yaz tatili geldiğinde belli bir moda halinde sırasıyla misket, futbolcu kartları, gazoz kapakları vs ile oyunlar oynanırdı mahallelerde.en azından bizim yaşadığımız mahallelerde.

mesela aroma marka gazoz kapağı çok sık bulunamazdı, değerliydi.futbolcu kartlarınınsa yıldızı rıdvan dilmendi, 07 numaralı karttı ve sıradan bir kart oyununa onun kartının da bulunduğu desteyle oturmak delilikti.misketlerinse çeşitleri vardı.cam olanlar birlik sayılırdı pek rağbet görmezlerdi.kemikler vardı 5lik sayılırlardı, süt beyazın üzerine her renk desenle süslenirlerdi(hiç şüphesiz misket camiasının en şatafatlı üyeleriydiler)10luk sayılan parlak misketler vardı benim pek tutmadığım.normal misketlerden büyük boyda olanlar ise 25likti.

misket dendiğinde ben onlu yaşlarımın yaz tatillerini hatırladım hep.arkadaşlarımla ortak olup diğer çocukların misketlerini, kartlarını kekmeye çalıştığım, bazen kazanıp bazen kaybettiğim oyunlar geldi hep gözümün önüne.

şimdiyse büyük büyük bilim adamları oturmuşlar utanmadan yaptıkları bombalara çocukların oyuncaklarından birinin adını veriyorlar.ki o çocuklar oynamaları gereken misketler yerine misket bombalarıyla öldürülüyorlar.

evet ölen çocuklar büyüyemiyorlar...

şeker de yiyemiyorlar, misket de oynayamıyorlar...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol