anonim kullanıma açıkkadınlar

mademoiselle carole
milli gazete yazari ve ilahiyatci "mevlüt özcan" tarafindan,
basortusu takmayan kadinlarin halk arasindaki durusunu kompozisyonlayan tanim.

bir guzel sozunde de;
mini eteklileri,
iffet fukarasi olarak nitelendirmis bu zat-i muhterem.
bitterend
zannımca " ne güzel laf buldum lan" düşüncesi yaratmıştır kişide. bir gazete yazarının bir kaç cümlelik paragrafta aynı tamlamayı iki kez kullanması bunun göstergesidir. ardından " eh ehe pis laf koydum" demiş olması da muhtemeldir ki, kıçıma gülme yetisi kazandırmıştır bu durum.
phantom lord
yazının tamamı okunduğun da, yazar olarak tanımlanan maddenin anlatmak istediği şeyin, "tesettürsüzlük evlilliğin baş düşmanı" olduğu anlaşılıyor.

neanderthal türünün yaşayan son temsilcilerinden biri olan bu arkadaşa göre, erkekler başı açık gezen kızı evlenmeye layık görmüyormuş. yani, yarın öbür gün böyle bir kızla evlenildiği zaman, bu kız bakkala, taksi şoförüne, pazarcıya kesin olarak verirmiş. zaten daha evlenmeden, kendini bütün erkeklere peşkeş çekermiş böyle pis kızlar, hatta kimi yerlerde yok mu beni siken diye de bağırırlarmış. e tabi erkekler de, evlenecek kız bulamadıklarından, fuhuşa yöneliyorlarmış.

ayrıca evlilikler azalmış, nüfus artışı düşmüş, cinsel hastalıklar, kadınların depresyona girme oranı falan hep artmış. ve bütün bu olumsuzlukların sebebi, tesettürsüzlükmüş.

yazı, "kur’ân’ın tesettür emrine muhalefet eden devlet çöker, millet yıkılır, fertler de sapıklığın gayyasına düşer
allah (cc) devletimizi, milletimizi ve hepimizi böylesi felâketlerden biran evvel korusun ve kurtarsın..." diye de sonlandırılmış.


bu premature beyinli organizma, ülkemizin gerçekten kanayan bir sorununa parmak basmış ve ona benden bir barış manço bir şarkısı geliyor: kazma.

yazının tamamı da burda;

http://www.milligazete.com.tr/index.php?action=show&type=writersnews&id=19879

independence
utanmadim, zat-i muhteremin hurriyet gazetesine konu olan yazisini aldim kopyaladim, aha da buraya yapi$tiriyorum;

--------------------------------------*-------------------------------------

görünen o ki tesettürsüzlük evliliğin önünde en büyük engeldir. çünkü tabiatı bozulmamış her genç eşinin bedeninin kendisine ait olmasını istiyor. anonim kullanıma tahammül edemiyor. böyle olunca da evlenmiyor. kızlarda yanlış bir kanaat var. derler ki: "evlenebilmek için açılıp saçılmak zorundayız. tesettüre girersek evlenemeyiz. böylesi bir kafa ile genç kızlar yapmadık kepazelik bırakmazlar. soyunur dökülürler. bedenlerini anonim kullanıma peşkeş çekerler."

--------------------------------------*--------------------------------------

anla$iliyor ki ba$i acik olan kadinlar hem anonim bir $ekilde kullanilmaktalar ki bu tabir direk olarak her erkegin altina girdiklerini ifade etmekte, hem de yine ayni kadinlar yani ba$i acik olan kadinlar kolay kolay evlenememekte.sebebi ise basit, erkek evlenecegi kadinin bedeninin tamamen kendisine ait olmasini ister, oysa ba$i acik kadin anonim kullanimina da aciktir, dolayisi ile pek cok erkegin altina yatmi$tir.

anonim diyince konudan bagimsiz aklima $u geldi;

(bkz: anani niyolay)

oyle apansizca geliverdi aklima, bu satirlarimi okursa in$allah mevlut ozcan efendi darilmaz bana, ne de olsa bir $arki sozu.

gerci ba$i acik olan kadinlarin anonim kullanima acik oldugunu da zerre arlanmaksizin belirten bir bireyin kizmasi, sinirlenmesi de zerre sikimde degil.nasil bir insan mahsulu sifat sahibi $ahis, bu $ekilde bir tanimlamayi yapar ve yapmakla da kalmaz gazeteci kimligi ile bunu ko$esinde yazar zerre aklim almiyor.ben de gotumden bir tanimlama uydurup, sakal birakan ve milli gazetede ko$e sahibi olan her gazeteci anonim kullanima acik ibnedir desem ho$ kacar mi? kacmaz.demem zaten.ben kendisini bilen bir insanim, agzimdan yahut klavyemden cikani kulagim i$itir, gozum gorur.du$unsem bile, ben de boyle bir intiba yaratilmi$ olsa bile demem.cunku benim yazdigim yazilari okuyan insanlar var, ben onlara mevlut ozcan ibnedir diyemem, ibne olsa bile demem.hem yasal olarak da uygun kacmaz, ahlak acisindan da uygun olmaz.

bak ben siradan bir insanken ahlaki du$unebiliyorum da, e sen koskoca gazetecisin, nasil ba$i acik kadinlara anonim kullanima acik kadinlar dersin be dürz..yok hayir cumleyi tamamlayamayacagim, sinirlere hakim olmak lazim.

seni gazeteci yapip sana o ko$eyi veren aklin da taaa...

bak yine kaciyordu neredeyse klavyemden istenmedik kelimeler.susmak lazim en iyisi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol