lise 1 sonu yapılan bölümtercihi

ayln
lise nin ilk yılının bitişi ve ardından yapılması zorunlu tercihtir.
matematik-fen(sayısal)(mf) , türkçe-matematik(tm) , ve türkçe sosyal (sözel)(ts) olarak üç ana bölüm içerir. bunun haricinde yabancı dil ve spor bölümleri de bazı liselerde rağbet e bağlı olarak mevcuttur.
mf(matematik-fen) dalını seçen örenci temel olarak tıp , mimarlık , mühendislik , fizik kimya biyoloji alanında meslek seçimi yapabiliyor.
tm(türkçe-matematik) dalındakiler temel olarak : öğretmenlik(sınıf,matematik,geometri,tarih,edebiyatcoğrafya) hukuk ,bankacılık gibi alanlarda meslek seçimi yapabiliyor.
ts(türkçe-sosyal)ise temel anlamda edebiyat alanında yahut öğretmenlik(sosyal bilgiler,tarih edebiyat,coğrafya,dil anlatım )vs.
meslek seçimi önemlidir. bölüm seçerken önemli olan ne istediğimzi bilmektir. etkide kalmamak da tavsiyemdir . sonuçta hayatımıza yön veriyoruz.
ayln
tercihi yaparken çok düşünürsünüz genellikle.kendi isteklerimiz bir de ailemizin istekleri vardır.her ikisinin ortası da yoktur.akıllı olan kendisini dinler.diğerleri için durum biraz daha karışı olucaktır meslek hayatlarında.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol