bahçelievler de polis cinayeti

independence
yolda bir yandan kendi kendine konu$urken bir yandan da yol uzerinde bulunan konserve kutusuna tekme atan gencin, oradan gecerken gencin soylediklerini kendi uzerine alinmasi sonucunda silahini cekip genci olduren polisin cinayetidir konu edilen.

1. $ahis(sivil); allah bilir kafasi neye takilmi$, belki sevgilisi ile arasinda bir sorun var belki ailesi ile, kendi kendine konu$arak de$arj olmaya cali$iyor ve bir yandan da hepimizin sanlki genlerinde bulunan bir futbolcu durtusu ile ayaginin onunde duran konserve kutusuna(belki ba$ka bir kutudur bilmiyorum) tekme atiyor.

2. $ahis(sivil kiyafetli olmasina ragmen belinde silahi olan bir polis) 1. $ahsin yanindan gecerken ayni $ahsin kendi kendine konu$masini i$itiyor ve soylenilenleri kendi uzerine(ne alakaysa) aliniyor.

sonuc?

$ahislerin once soz ile birbirlerine sata$malari ve ardindan kavgaya varacak kadar olayin $iddetlenmesi ve polisin tabancasini cekip kendi kendine konu$an genci vurmasi ve gencin ne yazik ki hastanede hayatini kaybetmesi.

peki bir o kadar daha vahim olan bir ba$ka sonuc?

olay yerine gelen polislerin katil olan polisin sirtini sivazlamalari, gecmi$ olsun demeleri, ba$bakani protesto etmeye kalkan masum bir ya$li amcayi bile kelepce ile yaka paca polis aracina bindiren polislerin kendi meslekta$larini elepcelemeye ihtiyac duymamalari.

kelepceye hepten kar$iyim.kelepce ancak olay mahallinden bir $ekilde kacma olasiligi bulunan suclular & zanlilar icin kullanilir, anayasada bu boyledir ancak polisimiz baklava calan cocuklari dahi kelepceler.ancak olay bir polis ile alakali oldu mu neredeyse cicekler e$liginde bindirilir polis otosuna, sirti sivazlanir.

aslinda pek cok ulkede getirilen yasalara gore polisler silahlarini mesai saati haricinde polis binasindan cikartamazlar bile, hatta toplumsal olaylara giden polislerin bile kimi zaman kimi durumlarda silahlari uzerlerinde olmaz.oysa ulkemizde tam aksine polis neredeyse bazooka ta$iyacak toplumsal olaylara giderken.

peki nihai sonuc nedir?

allah bilir hangi ki$isel problemi sebebi ile kendi kendine konu$an gencecik bir hayatin, agzindan son cumle cikmasini takiben 10 dakika icerisinde can vermesi.

sebep?

psikolojisi sifir olan bir emniyet mensubunun belinde devletin kendisine saglami$ oldugu silahi guc olarak gorup bu gucu kullanmakta tereddut etmemesi.

helal!
bitterend
aynı polis kişisinin, yardım etmeye çalışan vatandaşları gence yaklaştırmaması da olayın ayrı bir vahşet yönüdür. anlık sinirle vurmakla kalmayıp, can çekişmesini izlemiştir. ama normal bir olaydır esasen. hiç bir psikolojik teste tabi tutulmadan rozet takılan bu insanların; ellerindeki copları, silahları hayvanca kullanmasına daha önce de şahit olmuştur insanoğlu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol