sinyal sesinden sonra mesajınızi bırakıniz

tzevryl
malesef kontörler sinyal sesinden sonra değil bu konuşma başlar başlamaz gitmeye başlıyor. daha da kötüsü var. avea’nın bir servisinde aradığınız numaradaki rakamları tek tek sayıyor. eğer mal gibi beklerseniz kontörleriniz uçuuup gidiyor.
imphotep
neredeyse her amerikan filminde geçen repliktir.
başında da illa abuk bir tanıtım yapar telefonun sahibi aile.

- ben con,ben culya..
- alo,alo con abi acil gel tükkan yanıyo abi koş yet..
- teylır ailesine ulaştınız.şu anda evde yokuz lütfen mesaj bırakın..dııt.
- hay mnskym..!
independence
+ sinyal sesinden sonra mesajinizi birakabilirsiniz.
- lan orrrpu cocugu, nerelerdesin lan sen!
+ sinyal sesinden sonra dedik beyefendi!
- lan?
+ bir de lutfen mesajinizin iceriginde kufur olmasin.
- nasil ya?
+ bip sesi vericem $imdi, hazirsaniz 4 e basin.
- e 4. diit. bastim?
+ telefonu kulaginiza iyice dayadiniz mi, bakin veriyorum sinyal sesinizi. ba$ka $ansiniz olmayacak?
- lan vay arkada$, hayir coktan kapatip kapisina dayanicam da merak ediyorum bu senaryonun sonucunu, bakalim ne olacak. dayadim bacim dayadim, bekliyorum hadi.
+ size verilen sure icerisinde cevap vermediginiz icin $ansinizi kaybettiniz. lutfen daha sonra yeniden deneyiniz. turkcell iyi gunler diler kikiki.
- ulan milletten daha fazla nasil kontor yolarim hesabina teknolojiyi de mars seviyesine cikartmi$siniz ya arkada$, saygiyla egildim kar$inizda.
laughter
nasıl bir strestir bu yahuu. yani o an konuşacağın herşey kaydedilecek, sanki tüm mahalleye hatta şehre yayılacakmış gibi hissedersin. konuşma yapıyormuş gibi hiç hata yapmaman gerektiği baskısını yaşarsın. sesinde en ufak bi çatallaşma ya da kekeleme olmaması gerekir. sanki yanlış bi cümle söylemen büyük bi rezalete yol açacakmış gibi.

bunun haricinde bir de karşında kimse olmamasına rağmen muhabbet ediyormuş ifadesinin saçmalığı da vardır yüzde hatta seste. bu da ayrı bi bunalım zira malmıyım ben kendi kendime konuşuyorum diye iç geçirirsin ya da bir süre sonra bu mesajı okuyacak kişinin senin ne kadar aptal konuştuğunu düşüneceğini zannedersin.

zaten boşa değil; telesekretere konuşamayanlar diye bi kavram çıkarmış teomanımız. velhasıl bütünüyla saçma ve gereksiz bi uygulamadır. hiç sesli mesaj bırakmam, biri telefonuma bıraktığında da içten içten gülerim. saçma oluyo be abi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol