o şimdi asker

0 /
spoiled
genelkurmay baskanligi’nin destegiyle tuzla piyade okulu’nda cekilen,deprem sonrasi cikartilan bedelli askerlik yasasi ile birlikte, turkiye ve dunyanin cesitli yerlerinden vatani gorevlerini yapmak icin yurda gelenlerin kisladaki yasamlarinin konu alindigi mustafa altioklar filmi.
independence
tugba ekinci isimli ki$inin yeni $arkisi..$arkinin sozlerinin en garip kismi $unlar bana kalirsa..

o $imdi asker
cani neler ister
uykuda mevlam
beni ona goster..

e cu$ ama, hatta yuhara..resmen beni ona goster ruyasinda da beni du$unerek tatmin olsun icerigini koymu$lar $arkiya..
jivarp
sarkinin sozlerine bakilirsa bundan sonra tum askerler sarki sozlerine riayet ederek sarkiyi seslendiren kisiyi dusleyerek giderecektirler ihtiyaclarini.
sinirsahibi
zaga’da dansiyla birlikte gosterilen ve moral gunlerinde kislalarda cereyan edecek post modern "ac ac" hadisesi. ancak korkulacak birsey yoktur zira yemeklerdeki $ap uykudaki goruntuye karsi vucut tepkisini koreltecektir.
p t n
o ne lan dedirten pop muzik sarkisi. meali: yigidimde 800 erkegin arasinda nasilda azmistir simdi, bir beni gorse, tek basina kuzey irak’tan girer amerika’dan cikar vallahi, dur ben bi sallayayim, o gormezse baskasi gorur. zaga faciasina hic girmiyorum, hatirlayinca gogsum sikisiyor.
independence
cok gizli kaynaklardan ele gecirdim bu $arkinin sozlerini.yani bu isimde bir $arkinin bir $eyler ifade edebilmesi, ne bileyim birilerinin yuregine su serpmesi falan gerekir diye du$unmu$tum ben..bi sik ifade etmiyormu$.meraklilari icin i$te sozleri.

aklima geldin guluyorum
cok ozledin biliyorum
ben de seni seviyorum
biraz sabret
yarin bir gun geliyorum
o $imdi asker, cani neler ister
uykuda mevlam beni ona goster
o geceler gecmez bensiz
agliyorum sessiz sessiz
kalbindeyim ama sensiz
biraz sabret
yarin bir gun geliyorum
o $imdi asker, cani neler ister
uykuda mevlam beni ona goster
xenophobia gunsel
yerli muzik mor ve otesi ve gripin gibi gruplar sayesinde ilerliyor derken kendine celiski yaratip insani "turk muzigi ilerledimi geriledimi?" sorusuna cevap veremeyecek hale getiren cikan kotu bir sarki...
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol