bir kişiyi 600 yıl hapse mahkum etmek

tzevryl
yalnız türkiye’de olsa hadi neyse. bütün dünyada hakim olan birşey bu. hani dünyanın herhangi bir yerinde 600 yıl yaşayabilecek biri varsa söyleyin de bilelim. 500 varsa o da çıksın. müebbet dersin o oldu bak da 600 yıl ne mna koyim.

ha bir de 2 kez idam cezasına çarptırılanlar da var.

edit: yani toplayınca 600 oluyorsa taş çatlasa 100’den sonrasını müebbet olarak say.
nerobianco
ülkemiz dahilinde mümkündür.bilinenin aksine tek bir 600 yıl olarak verilmemiştir.hakkındaki suçlamalar davalardan aldığı cezaların tümünün toplamı 600 dür.örnek olarak adam yaralama 3 sene öldürme 25 sene total 28 sene ... düşünün 600 e varacak suçlarla bu kadar uzun süre dışarıda gezmiş olabildiğini esas şaşırtıcı olan budur.ama 600 yıldan da yırtabiliyor bu şahıslar biri gelir af yasası çıkarır hop.geçmiş olsun .
mademoiselle carole
bir kisiyi 600 yil mahkum etmek ya da bir kisiye gene 2 veya daha fazla idam cezasi vermek; isledigi suclarin ayri ayri olmasindan kaynaklanmaktadir.
birden cok insan oldurme durumlarinda her oldurdugu insan basina bir idam cezasi (her ne kadar idam cezasina karsi da olsam) verilmek suretiyle olur. (burada oldurulen insanlarin yakinlari da gozetilir, oldurulen insanin kendisi de!) cok normal bir seydir.
diger taraftan; idam cezasinin olmadigi ulkelerde (bizim gibi) de bu uygulama 600 degil, 1000 yil bile olabilir. muebbet hapis cezasi belirli (simdi hatirlamiyorum ama 30 kusur yil olsa gerek!) bir sure yatmak anlamina gelir. dolayisiyla daha agir bir ceza olan 145, 150, 180 yil gibi cezalar verilmesi daha uygun gorulmustur.
independence
insan omrunun maksimum suresini bilmemekten kaynaklanmaktadir.bu cezalari veren ki$iler turk insanini tertemiz oksijen teneffus eden, piril piril sular icen, her gun dogal urunler tuketen, alkolden sigaradan ve uyu$turucudan apar topar kacan, hayati boyunca kirmizi et tuketmemi$ insanlar olarak du$unuyordur muhtemelen.degiliz efendim, o $ekilde hic degiliz.omrumuz ta$i catlat 90 seneyi gecmez.

(bkz: dunyanin en yuzeysel insani)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol