mübadele

purpleblack
tudem yayınlarından çıkan, doğduğu toprakları terk edip göçe zorlanan ve dört bir yana savrulan insanların hikayelerini fotoğraf ve şiirlerle konu alan berkant çolak kitabı. fotoğraflar, yunanistan’da ve türkiye’de çekilmiştir. bu fotoğraflar, mübadeleyi birebir yaşayan veya ailesi yaşamış olan insanları ve ortamları yansıtır.

çalışmada yer alan şiirlerin büyük bir kısmı fotoğraflar için özgün yazılmıştır. diğer bir kısmı ise, mübadele hakkında yazılı olan şiirlerdir.
kitapta şiirleri bulunan şairler :

adnan acar, ahmet erhan, ahmet oktay, ahmet telli, ali cengizkan, arif damar, ataol behramoğlu, berna olgaç, bilgin adalı, cevat çapan, e.gülhan çolak, enis batur, gonca özmen, güngör gençay, güngör tekçe, güven turan, haydar ergülen, hilmi yavuz, hulki aktunç, hüseyin alemdar, hüseyin avni dede, iclal aydın, kemal özer, küçük iskender, mahmut temizyürek, mehmet yaşın, murat batmankaya, murat temizer, mustafa fırat, neşe yaşın, nihat behram, nilgün polat, onur caymaz, orhan aklaya, orhan kahyaoğlu, ömer erdem, özdemir ince, refik durbaş, salih bolat, selahattin yolgiden, seyhan erözçelik, şerafettin kaya, süreyya berfe, şükrü erbaş, turgay fişekçi, turgay kantürk, turgay nar, yılmaz arslan, zafer çakır

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol